Το Magic μας ξεναγεί σε ένα ταξίδι γεύσης, ποιότητας και αειφόρου ανάπτυξης, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Με επίκεντρο τη δέσμευση της Unilever για αειφόρο ανάπτυξη, το παγωτό Magic της Algida γίνεται η πρώτη μάρκα παγωτού παγκοσμίως, που προμηθεύεται κατά 100% κόκκους κακάο προερχόμενους από φάρμες πιστοποιημένες από την ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Rainforest Alliance™.

Η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα της σοκολάτας Magic, δίκαιες συνθήκες εργασίας για τους μικροκαλλιεργητές κακάο, καθώς επίσης και πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και τις κοινότητες στις οποίες ζουν και εργάζονται. Αυτό το ταξίδι γεύσης και ποιότητας παρουσιάστηκε σε μια συνάντηση με τα μέσα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου στο Magic Pleasure Store στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι το 2020, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της για την Αειφορία, στόχος της Unilever, είναι να διευρύνει περαιτέρω τη συνεργασία της με τη Rainforest Alliance™, ώστε η σοκολάτα στο σύνολο των προϊόντων της να προέρχεται από αειφόρες καλλιέργειες.

Μέσω της συνεργασίας με τη Rainforest Alliance η Unilever στηρίζει 40.000 αγρότες και τις οικογένειές τους σε χώρες όπως το Εκουαδόρ, την Ακτή του Ελεφαντοστού και την Γκάνα οπού το 80% του πληθυσμού ασχολείται με την παραγωγή κακάο. Tα παγωτά Magic φέρουν στις συσκευασίες τους την πράσινη σφραγίδα Rainforest Alliance Certified™, σφραγίζοντας την ποιότητα της σοκολάτας Magic.

«Μέσα από τη συνεργασία της Unilever και του Magic με τη Rainforest Alliance, μπορούμε να προμηθευόμαστε κακάο με υπεύθυνο τρόπο, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα από αγνά υλικά. Για εμάς είναι εξίσου σημαντικοί στόχοι, τόσο η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αγροτών όσο και η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η παραγωγή απολαυστικών προϊόντων. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες ενός απαιτητικού κοινού παγκοσμίως» δήλωσε η κα Μίνα Βαλαβάνη, Διευθύντρια Αειφόρων πρακτικών και Κοινωνικής Ευθύνης της Ελαις-Unilever Hellas.

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Ηγέτες που διέταξαν το θάνατο 22 εκατομμυρίων αμάχων, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Ας συστηθούμε με την Φράουλα! της Ευαγγελίας Ζευκιλή