Το Facebook η Apple και η… κατάψυξη ωαρίων

Το Facebook και η Apple είναι οι πρώτες αμερικανικές εταιρίες που θα καλύπτουν τα έξοδα στις γυναίκες υπαλλήλους τους ώστε να καταψύχουν τα ωάρια τους.

Kacper Pempel/Reuters
Kacper Pempel/Reuters

Το Facebook έχει ήδη αρχίσει να καλύπτει τη διαδικασία, η οποία κοστίζει περίπου 10.000$ ανά γύρο συν 500$ για την ετήσια φύλαξη ενώ η Apple θα ξεκινήσει να το κάνει από τον Ιανουάριο. Η κατάψυξη ωαρίων επιτρέπει σε πολλές γυναίκες με αυτό τον τρόπο να επεκτείνουν την περίοδο της γονιμότητα τους. Προφανώς με αυτό τον τρόπο οι εταιρίες θέλουν να καθησυχάσουν τις γυναίκες υπαλλήλους τους σχετικά με το βιολογικό ρολόι της μητρότητας ώστε να μείνουν αφιερωμένες στη δουλειά τους για περισσότερα χρόνια. Αμερικανοί ειδικοί μάλιστα αναφέρουν ότι από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία κατάψυξης ωαρίων υπάρχει συνεχής ανοδική ζήτηση από τις γυναίκες.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Πανευρωπαϊκή Ημέρα Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων
Next Θέμης Σεμερτζίδης, νόστιμος από παιδί, της Εμμανουέλας Κόκκαλη