Το 3ο Athens Film Factory στην ΑΣΚΤ, της Χριστίνας Καλογεροπούλου

 Tο 3ο Film Factory είναι γεγονός Στις 6, 7 & 8 Δεκεμβρίου στην Ανώτατη Σχολή Καλώς Τεχνών (Πειραιώς 256, Αθήνα) θα διεξαχθεί μια σειρά εργαστηρίων, σεμιναρίων, masterclasses και προβολών με ‘δασκάλους’ τους βραβευμένους του παρελθόντος έτους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία και ξεκίνησε την όλη διοργάνωση από το 2012 και τη συνεχίζει για τρίτη χρονιά φέτος.

flust.gr-film factory

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν προαπαιτείται κανείς να είναι μετρ της 7ης τέχνης για να τα παρακολουθήσει. Το Film Factory απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε σπουδαστές κινηματογράφου, ή και σε απλούς λάτρεις της τέχνης που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν το πολύπλευρο εύρος της. Ο στόχος είναι κατά τη διάρκεια αυτού του τριημέρου, ο κόσμος που θα μαζευτεί στην ΑΣΚΤ να βρεθεί σε μια σειρά καλλιτεχνικών συναντήσεων και να μπορέσει να εφοδιαστεί με γνώσεις που θα κρατήσουν και μετά το τέλος του 3ου Film Factory. Έτσι, θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην οπτικοακουστική τέχνη παρέα με άλλους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και θα μυηθούν βαθύτερα στον κινηματογράφο.

Οι φετινές προβολές του FF είναι αφιερωμένες στην Τώνια Μαρκετάκη, της οποίας τιμάται το ιδιαίτερό της έργο, και επιπλέον στη φετινή διεξαγωγή έχουν ενταχθεί και κύκλοι σεμιναρίων από τρεις βραβευμένους κινηματογραφιστές από την Ευρώπη, τον Alexandre Gavras, τον Stephane Rozenbaum και την Isabelle Fauvel.

Όπως τονίζεται και στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ααδημίας Κινηματογράφου (www.hellenicfilmacademy.gr) όλα τα σεμινάρια και εργαστήρια του FilmFactory είναι ανοιχτά στο κοινό, εκτός από δύο εργαστήρια περιορισμένης συμμετοχής:
«Η πρώτη ταινία, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά», της Ελίνας Ψύκου, που αφορά στη
δημιουργική διαδικασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας. (Κυριακή, 7/12, 16:30-19:00)
«Ο σκηνοθέτης σε ρόλο μαμής», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, για τη συγχώνευση
ηθοποιού και χαρακτήρα, σ’έναν νέο άνθρωπο. (Δευτέρα, 8/12, 15:00-19:00)

Καθώς το εργαστήριο του Σίμου Σαρκετζή, «Προεπιλέγοντας τη ματιά του θεατή», κατά το οποίο θα γυρίσει μια συγκεκριμένη σκηνή από διαφορετικές γωνίες και με διάφορες μεθόδους, έχει τεχνικό και πρακτικό χαρακτήρα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση και θα το παρακολουθήσουν οι 50 πρώτοι (Κυριακή, 7/12, 10:30 – 15:30).

Επιπλέον, στην σελίδα της ΕΑΚ βρίσκεται το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου αλλά και η αίτηση για τα εργαστήρια περιορισμένης συμμετοχής. Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος για να μπει ο Δεκέμβρης καλλιτεχνικώς και κινηματογραφικώς!

Published by

Χριστίνα Καλογεροπούλου

Γεννήθηκε ένα ανοιξιάτικο πρωινό του Μαΐου. Ήταν 5 χρόνια πριν τη νέα χιλιετία. Αποφοίτησε από την Ελληνογερμανική Αγωγή και προσώρας φοιτά –προσπαθεί τουλάχιστον- στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας , Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Μιλάει στα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Γαλλικά. Λατρεύει τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια και το κόκκινο κρασί. Τα υπόλοιπα, μέσα από την πένα της.
Prev Στην Ατζέντα: Εμπορικά ζητήματα
Next Αστρολογικές προβλέψεις |1έως 7 Δεκεμβρίου 2014, από τον Πέρρη Κρητικό