Το χαμόγελο του Μάρλον Μπράντο

flust.gr-Μάρλον Μπράντο

Ο Μάρλον Μπράντο όπως δεν τον έχετε συναντήσει ποτέ, δηλώνει η συγγραφέας του βιβλίου “Brando’s Smile”, Susan Mizruchi. Οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται τον Μάρλον Μπράντο ως τον σταρ του σινεμά, αλλά και τα σκάνδαλα που τον συνόδευσαν σε όλη την ζωή του. Η συγγραφέας όμως, υποστηρίζει ότι υπήρχε και ένας άλλος Μπράντο άγνωστος στο ευρύ κοινό, ένας άνθρωπος βαθιά πολιτικοποιημένος που χρησιμοποίησε τη φήμη του για την προώθηση της Ινδίας και τα πολιτικά δικαιώματα, που έγραφε σενάρια και ήταν συλλέκτης 4.000 βιβλίων.

Η συγγραφέας χρησιμοποίησε για το βιβλίο επιστολές του Μπράντο, κασέτες ήχου και πολλά άλλα στοιχεία που δεν έχουν δημοσιευτεί ξανά. Η Susan Mizruchi παρουσιάζει το σύνθετο πρόσωπο του σταρ ο οποίος παρότι εγκατέλειψε το σχολείο στο Γυμνάσιο, είχε πολύ μεγάλο δείκτη νοημοσύνης. Βέβαια, στο βιβλίο αποκαλύπτονται όλες οι πτυχές της προσωπικότητας του Μπράντο, που περιγράφεται σαν επικός γυναικάς αφού από το κρεβάτι του πέρασαν οι πιο γνωστές ντίβες της εποχής, όπως η Marilyn Monroe, η Marlene Dietrich, αλλά και η Grace Kelly και η Jackie Kennedy. Αλλά και πολύ γνωστοί άνδρες μιας και ο Μπράντο είχε δηλώσει ότι του άρεσαν οι  “ομοφυλικές εμπειρίες”. Μέντορας του στην ηθοποιία, ένας άλλος θρύλος του σινεμά ο Paul Muni. Με δύσκολα παιδικά χρόνια, κάποτε είχε δηλώσει ότι «όταν θέλω να υποδυθώ τον θυμωμένο… απλά θυμάμαι τον πατέρα μου» Ο Μπράντο, περιγράφεται στο βιβλίο, είχε ξαναγράψει τα περισσότερα σενάρια των ταινιών που πρωταγωνιστούσε όπως και την πρώτη σκηνή του “The Godfather”.
Προς το παρόν το βιβλίο διατίθεται στο διαδίκτυο

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Μάντεψε ποιος; Ψάχνοντας την Κοινωνική Ευρώπη
Next Στάθης Ψάλτης: Λάτρεψα την επιθεώρηση, συνέντευξη στην Αναστασία Κορινθίου