Το σεληνιακό χωριό με 3d εκτυπωτή

Στο διήμερο συνέδριο «Σελήνη 2020-2030 – Μία Νέα Εποχή Συνδυαστικής Ανθρώπινης και Ρομποτικής Εξερεύνησης», το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας, στην Ολλανδία, συζητήθηκε και η δημιουργία ενός ερευνητικού σταθμού στη Σελήνη.

Μέχρι το 2030 αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη η βάση  από ειδικούς τρισδιάστατους εκτυπωτές, ενώ αρχικά θα σταλούν ρομπότ που θα αναλάβουν να δημιουργήσουν όλες τις υποδομές πριν τις επανδρωμένες αποστολές. Σκοπός του σχεδίου να δοκιμαστούν οι εξοπλισμοί και η τεχνολογία που θα βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιηθούν αποστολές στον Άρη. Η αξιοποίηση των υλικών της Σελήνης μιας διαθέτει πολύτιμα ορυκτά και μέταλλα αλλά και νερό σε μορφή πάγου αναμένεται να φέρει επανάσταση στην διαστημική εξερεύνηση.

 

 

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Εμπορικά μυστικά: απελευθερώνοντας την καινοτομία από ακριβή κατασκοπεία
Next Οι μινιατούρες ιστορικών ορόσημων της Συρίας