Το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου, στην Μασσαλία

Ο αρχιτέκτονας του, RudyRicciotti,το περιέγραψε ως ένα κτίριο φτιαγμένο από πέτρα, νερό και άνεμο και πρόκειται για το νέο μουσείο που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να ανοίξει τις πύλες του σε λίγες μέρες,στην Μασσαλία.  Το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου που εκτός των άλλων θα φιλοξενήσει για τρία χρόνια μια έκθεση αφιερωμένη στους πολιτισμούς της Μεσογείου. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν 40 ελληνικά έργα από Μουσεία της Αθήνας, έργα τέχνης από το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό από συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και πολλά άλλα.

Η έκθεση για τη Μεσόγειο θα φιλοξενηθεί στο μουσείο, με σκοπό να παρουσιάσει τους μεσογειακούς πολιτισμούς.

Η έκθεση αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες:
«Η γέννηση των θεών και η ανάπτυξη της γεωργίας», που θα αναδείξει την γεωργία ανά τους αιώνες και τους πολιτισμούς. «Μια ιερή πόλη, τρεις αποκαλύψεις» και αφορά στην Ιερουσαλήμ ως τόπος συνάντησης των μονοθεϊστικών θρησκειών.
«Η ιδιότητα του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», με αναφορές στην Αθηναϊκή Δημοκρατία και στην έννοια του πολίτη.
«Ανακαλύψεις», η ενότητα για τα ταξίδια των προσκυνητών και των εμπόρων, τον 19ο αιώνα και για τους εξερευνητές.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Applications, στην υπηρεσία αεροπειρατών και όχι μόνο…
Next Για γκόλφ στην Τουρκία...