Το καλώδιο Faster από την Google

Η Google, προσφέρει ήδη, υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο internet απευθείας στις ΗΠΑ μέσω της υπηρεσίας που ονομάζεται Fiber, προσφέροντας ταχύτητες 1Gbps σε πολλές πόλεις. Θέλοντας να αποκτήσει πρόσβαση με υψηλές ταχύτητες σε όλο τον κόσμο και με στόχο συνδέσεις 1Gbps από το 2017, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου καλωδίου στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, ικανού να προσφέρει την πιο γρήγορη σύνδεση διαδικτύου στον κόσμο. Το καλώδιο θα ονομάζεται Faster και θα λειτουργήσει από το 2016 συνδέοντας την Chikura και Shima στην Ιαπωνία με τα μεγάλα κέντρα στη δυτική ακτή των ΗΠΑ – Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Πόρτλαντ, και το Σιάτλ με απίστευτες ταχύτητες ανά δευτερόλεπτο.

new-google-tool-tells-you-how-to-make-your-site-faster-fafdcfef70

Σύμφωνα με το BBC, τα υποβρύχια καλώδια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δομής λειτουργίας στο διεθνές δίκτυο. Το 2008, οι επικοινωνίες ανάμεσα στην Ευρώπη τη Μέση Ανατολή και την Ασία, υπέστησαν σοβαρό πλήγμα όταν υποβρύχια καλώδια κόπηκαν κοντά στο σταθμό του τελεφερίκ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ρίχνοντας την κίνηση του δικτύου κατά 65%.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Φώτο: Πιάσε τη στιγμή
Next Διακοπές... ανεξαρτήτως θρησκεύματος