Το καΐκι των ευχών, των ζωγραφιών και των μηνυμάτων

Το Kontiki floating restaurant θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα ιστορικό αξιοθέατο στο μικρό λιμάνι της Ρόδου. Βρίσκεται στο ίδιο σημείο, κάτω από τους μύλους, από το 1960 και με θέα όλα τα ιστορικά κτίρια της πόλης αλλά και το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, αποτελεί ένα μοναδικό στολίδι για την πόλη της Ρόδου και ένα σύγχρονο meeting point για καφέ, φαγητό και ποτό από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Σε μια ξεχωριστή βραδιά που οργάνωσε η Αναστασία Κορινθίου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Kontiki floating restaurant, μάθαμε τα σχέδια της επιχείρησης για την περίοδο των εορτών. Σχέδια πολύ διαφορετικά, πολύ ελπιδοφόρα και προπάντων γεμάτα κοινωνική αλληλεγγύη. Όπως μας εξήγησε η Αναστασία: Κάθε χρόνο η επιχείρηση επενδύει αρκετά χρήματα για διαφημιστικούς λόγους. Φέτος, θέλουμε να κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό… όλα τα χρήματα που θα δίναμε για διαφήμιση θα διατεθούν σε δώρα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά του ιδρύματος Αγίου Ανδρέα. Έτσι λοιπόν, το καΐκι των ευχών θα δέσει στο kontiki και θα περιμένει όλους τους Ροδίτες, εντελώς δωρεάν, να αφήσουν σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι την ευχή τους, μια ευχή αγάπης. Και εμείς, σε συνεργασία με το σώμα ελληνικού οδηγισμού ετοιμάζουμε μια εναλλακτική έκθεση ζωγραφικής. Καμβάδες ζωγραφισμένοι οι μισοί από παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι άλλοι μισοί από τα αστέρια και τα πουλάκια του σώματος ελληνικού οδηγισμού, που θα μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα… μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο παιδί έκανε τις ζωγραφιές; Όχι. Άρα, μην κανείς διακρίσεις και στα παιδιά έξω στον αληθινό κόσμο. 26 Δεκεμβρίου το καΐκι μας θα ταξιδέψει και θα γεμίσουμε τον ουρανό της Ρόδου με φωτεινά φαναράκια γεμάτα ευχές από όλους όσους επιλέξουν να το επισκεφτούν.

Ο Γιάννης Μαρίνος συνιδιοκτήτης της επιχείρησης δήλωσε ενθουσιασμένος με την διοργάνωση της εκδήλωσης προσθέτοντας επίσης:
Βλέποντας τα σημάδια των καιρών και τις δυσκολίες που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποι μας νιώσαμε την ανάγκη να βοηθήσουμε και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Γνωρίζουμε ότι η κοινωνική ευαισθησία και η ανθρώπινη αλληλεγγύη δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο την περίοδο των εορτών και γιαυτό το λόγο προγραμματίζουμε παρόμοιες εκδηλώσεις για όλο τον χρόνο και είμαστε εδώ σε όποια πρόταση μας γίνει. Άλλωστε, σαν επιχείρηση έχουμε συμμετάσχει αρκετές φορές σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με μεγάλη μας χαρά πάντα. Με γοητεύει η ιδέα του να μεταφέρουμε μια παραμυθένια εικόνα στα παιδιά και να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια πραγματική εορταστική ατμόσφαιρα.

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Έξτρα χρόνος για να διορθωθούν οι φουσκωμένοι προϋπολογισμοί: σανίδα σωτηρίας ή απερισκεψία;
Next Τα νόστιμα νέα του Δεκεμβρίου, της Εμμανουέλας Κόκκαλη