Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει… θέμα, του Σπύρου Χαραλάμπους

1249489059_bec396a9a3

Ίσως αυτή τη φορά να άργησα, αλλά έγινε εσκεμμένα. Ήθελα να καταλαγιάσει αυτός ο τυφώνας πατριωτισμού που όλους ξαφνικά μας είχε πιάσει… Ναι, βέβαια, γιατί τώρα θυμηθήκαμε πόσο Έλληνες είμαστε… Δεν θα σταθώ όμως εδώ, θα αρκεστώ στη μικρή μου αυτή νύξη…

Η πολιτική επικαιρότητα, λοιπόν, των ημερών θα έλεγα πως είναι φτωχή. Όλα δείχνουν πως κάτι κινείται υπογείως και γι’ αυτό τηρείται μια ανησυχητική σιγή ιχθύος, σαν την ησυχία που κάνουν τα νήπια όταν ετοιμάζουν σκανταλιά.
Χωρίς να θέλουν να μας αφήσουν παραπονεμένους, μας πασάρουν την συγκινητική ιστορία του ξανθού κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά. Ειδικά τις προηγούμενες ημέρες, όποιο τηλεοπτικό κανάλι κι αν άνοιγες και σε όλες τις εκπομπές, έπαιζε το θέμα της μικρής Μαρίας.

Όλοι είχαμε με ένα μαγικό και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο ξεχάσει τα προβλήματά μας, και λίγο έλειψε να αρχίσουμε κι εμείς τις έρευνες για την ανεύρεση των βιολογικών γονέων της μικρής.
Την ίδια όμως στιγμή, τα αστέρια της Βουλής μας, λίγο έλειψε να περάσουν νομοσχέδιο περί φορολόγησης για μαντριά και στάνες. Ενώ αποφάσισαν οι βουλευτές της περιφέρειας να μην πληρώνουν διόδια! Μα πόση κοροϊδία, κύριοι; Γιατί εσείς και όχι εμείς; Γιατί εσείς και όχι εκατομμύρια άνεργοι πολίτες;

Μάλλον, την απάντηση την έχω. Γιατί δεν πάμε σε εκλογές. Πρέπει να εκβιάζονται οι πολιτικοί με πρόωρες εκλογές, ώστε να θυμούνται τους πολίτες που τους ψήφισαν… Πάμε για εκλογές, λοιπόν, αλλά η προεκλογική περίοδος να διαρκέσει μια τετραετία.

Και να θυμάστε πως η ζωή δεν είναι πρόβα. Κάθε μέρα είναι η πρεμιέρα! (Π. Ντάνιελς)

993422_303677373106051_1191915948_nΟ Σπύρος Χαραλάμπους είναι φοιτητής στο τμήμα φιλολογίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Με τη δημοσιογραφία καταπιάστηκε ενώ άρχισε να γράφει στο polispost.com παίρνοντας συνεντεύξεις από επωνύμους όπως η κα Τσαλιγοπούλου, η κα Μάρθα Καραγιάννη, ο Πάνος Μουζουράκης και από πολλούς άλλους. Πλέον έχει αναλάβει το κομμάτι των συνεντεύξεων στο δημοφιλέστερο free press περιοδικό της Ηπείρου, στο Double magazine και στην κοινωνικοπολιτική εφημερίδα Ρωγμή των Ιωαννίνων. Παράλληλα γράφει και στο site της κας Χριστίνας Πολίτη το cosmopoliti.com. H ραδιοφωνική του εκπομπή στο www.doubleradio.gr με το όνομα Double Devil με τον Σπύρο Χαραλάμπους και το Διονύση Μουρίκη θα παίζει κάθε Τρίτη και Πέμπτη 20.00-21.00! Μπορείτε να την ακούσεται από την σελίδα doubleradio.gr

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Endeavor Greece: Έρευνα για το προφίλ του επιχειρηματία σήμερα
Next New delicious project!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη