Το αδιαχώρητο στο κρεβάτι της Αυτοκράτειρας, του Βαγγέλη Γεωργίου

548485_633418470042193_1096959177_n

Την πρώτη νύχτα του γάμου της ήθελε να εντυπωσιάσει. Φόρεσε ένα ροζ νυχτικό, ειδική παραγγελία απ’ το Παρίσι, και περίμενε στο κρεβάτι να εμφανιστεί ο γαμπρός. Πριν προλάβει η καψερή να κάνει καμιά πονηρή κίνηση την πρόλαβε εκείνος: «ήρθα γιατί θα διασκεδάσουν οι υπηρέτες αν κοιμηθούμε μαζί». Αμέσως μετά ταβλιάστηκε στο κρεβάτι χάνοντας κυριολεκτικά τις αισθήσεις του. Η νεαρή ψάρωσε…

Η νεαρή Αικατερίνη είχε έρθει το 1744 στην απέραντη Ρωσική Αυτοκρατορία από την πατρίδα της, τη Γερμανία, για να κάνει άλλον έναν από τους χιλιάδες γάμους συμφέροντος που συνηθίζονταν, με τον Ρώσο διάδοχο, τον Πέτρο Γ’. Ο τελευταίος ήταν ασχημούλης και δεν την πάλευε με τίποτα. Τα βράδια αντί να δει τι έχει η γυναίκα του ανάμεσα στα πόδια της, της ζητούσε να τα παραμερίσει για να κάνει χώρο στα παιχνίδια που έφερνε στο κρεβάτι. Όχι δεν μιλάμε για τίποτα sex toys του 18ου αιώνα αλλά για μια υπέροχη συλλογή στρατιωτάκια. Παρέτασσε τον λιλιπούτειο στρατό του και ανάγκαζε την γυναίκα του να παίξει μαζί του.

Οι γιατροί βρήκανε την λύση. Ο διάδοχος είχε φίμωση, δηλαδή το δέρμα που κάλυπτε τόσο πολύ τη βάλανο, κεφαλή του πέους, ώστε στένευε το στόμιο καθιστώντας τις στύσεις αληθινό μαρτύριο. Τώρα βέβαια όταν του κάνανε και την εγχείρηση η Αικατερίνη δεν είδε προκοπή, πήγαινε με άλλες και άλλες αλλά όχι με την πριγκίπισσά του. Στα πρώτα χρόνια γάμου παρέμεινε παρθένα, όπως ακριβώς την παρέδωσαν οι γερμαναράδες διατηρώντας τουλάχιστον την «τιμή» της αν και η δύσμοιρη έψαχνε να «ατιμαστεί».

Όταν όμως το πήρε απόφαση ότι με κείνον τον χαριτοδιπλωμένο δεν θα περνούσε καλά σκέφτηκε να κάνει την ζωούλα της. Έμαθε άπταιστα τα ρώσικα και την κουλτούρα των ντόπιων, ασπάστηκε την Ορθόδοξη πίστη και ξεκίνησε να κάνει μανιωδώς ιππασία. Ο ρωσικός λαός φαινότανε να την γουστάρει αλλά όπως φαίνεται αυτό συνέβη περισσότερο με τον αντρικό πληθυσμό.

Κάθισε και τα έβαλε κάτω: «γιατί να μην αντικαταστήσω τα διαολεμένα στρατιωτάκια του βλαμμένου άνδρα μου με πραγματικούς στρατιώτες;». Άρχισε τότε να παίρνει τα πάνω της. Ε βέβαια σου λέει γιατί όχι περνάει η μπογιά μου, τι μου λείπει. Ύστερα από 8 χρόνια εκνευριστικής παρθενίας, ένας μορφονιός αξιωματικός έκανε το μεγάλο ροκέ εκμεταλλευόμενος τόσο καλά τα πόδια της βασίλισσας του, όσο και ο βασιλιάς τα στρατιωτάκια του στα πόδια της γυναίκας του.

Όταν ανέλαβε ο αντρούλης της τα ηνία της χώρας, αφού πέθανε η μητέρα του, διακυβέρνησε τόσο αδέξια την Ρωσία που την χαμένη του δημοφιλία την καρπωνότανε η ίδια. Ο στρατός είχε τόσο εκνευριστεί με την πάρτη του που στήριξε την ξαναμμένη βασίλισσα ώστε να του υφαρπάξει τον θρόνο αναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί του αξιώματος. Λίγες όμως μέρες νωρίτερα δεν φτάνει που του κάνανε έξωση του ανθρώπου τον «καθάρισαν» δια παντός ενώ η Αικατερίνη αναγορεύτηκε σε αυτοκράτειρα.

Είναι ειρωνικό αλλά είναι πιθανότερο να μάθουμε τον αριθμό των παιχνιδιών – στρατιωτών που παρέτασσε ο Πέτρος τα βράδια στο κρεβάτι της Αυτοκράτειρας παρά να μάθουμε πόσα μπάσταρδα «στρατιωτάκια» έκανε με τους ξαναμμένους αξιωματικούς και δούκες της.

Published by

Βαγγέλης Γεωργίου

O Βαγγέλης Γεωργίου είναι ερευνητής δημοσιογράφος. Είναι δημιουργός του ιστότοπου δημόσιας διανόησης greeklish.info. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο Παν/μιο), Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και αργότερα στην τηλεόραση (εκπομπή "Πρωταγωνιστές"). Είναι αρχισυντάκτης στο slpress.gr του Σταύρου Λυγερού.
Prev Το σινεμά και εμείς, του Νίκου Χατζηκάλφα
Next Τι σχέση έχει ο καιρός με τους πολιτικούς;, της Αναστασίας Κορινθίου