Το έτος El Greco στην Ελλάδα και στην Ισπανία

el-greco-2014Θέλοντας να τιμήσουν τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν ανακηρύξει το 2104 σε έτος El Greco τετρακόσια χρόνια μετά το θάνατο του. Στην Ισπανία ήδη πραγματοποιείται μεγάλη έκθεση στο μουσείο του Prado από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου με την ονομασία «El Greco και Σύγχρονη Ζωγραφική». Η έκθεση αναδεικνύει την μεγάλη επιρροή που είχε ο ζωγράφος στην εξέλιξη της ζωγραφικής του 19ου και του 20ου αιώνα ενώ στο Τολέδο θα γίνει η μεγαλύτερη έκθεση που έγινε ποτέ για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο όπου θα εκτεθούν 120 έργα του από όλο τον κόσμο. Στην ιστοσελίδα του ιδρύματος El Greco, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ισπανία αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την ζωή του μεγάλου ζωγράφου που πέρασε πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του στην Ισπανία.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου η έκθεση στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τίτλο «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης», που συνδιοργανώνεται με το Μουσείο Μπενάκη και αποτελεί την επίσημη έναρξη του έτους El Greco. Η έκθεση θα διάρκεσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και μετά θα μεταφερθεί στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη. Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικά έργα του ζωγράφου και από ξένα μουσεία.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Στη Σαντορίνη με τη θεατρική ομάδα 3rd Person Theatre Group, της Χάρης Κόντου
Next Αστρολογικές προβλέψεις | 4 έως 10 Αυγούστου 2014, από τον Πέρρη Κρητικό