Τουρισμός και σύγχρονη τέχνη στο «Costa Navarino: Engaging Art»

Με τον τίτλο του «καλύτερου οικογενειακού προορισμού στην Ευρώπη» το ξενοδοχείο Costa Navarino στην Μεσσηνία, καινοτομεί προωθώντας την τέχνη αυτή την φορά. Με σκοπό οι επισκέπτες του Costa Navarino να ενημερώνονται αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στην τέχνη, δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης την “Costa Navarino: Engaging Art”. Φιλοδοξία αυτού του εγχειρήματος είναι να υπάρχει ένας τόπος έκφρασης και δημιουργίας, για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Οι επισκέπτες στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, μπορούν να συμμετέχουν δημιουργικά και με διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις, που ξεκινούν με την πρώτη έκθεση “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”) με την επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση και την υποστήριξη από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.

Η έκθεση όπως και η πλατφόρμα “Costa Navarino: Engaging Art” Θα εγκαινιαστεί στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου. Τέσσερις in-residence καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις. Παράλληλα, μέσω workshops συνδιαλέγονται με τους επισκέπτες, τους προτρέπουν να λάβουν ενεργά μέρος στη δημιουργία του επόμενου έργου τέχνης που γίνεται in-situ. Κύριο χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι το πώς συνδέονται δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους πρακτικές, η χειροτεχνία με τη σύγχρονη τέχνη. Η έκθεση που φιλοξενείται στο Westin Tower δίνει ζωή σε αυτή τη δυναμική καλλιτεχνική αλληλεπίδραση που εμπνέεται και από το μοναδικό τοπίο.

Οι επισκέπτες λειτουργούν και ως συμμετέχοντες, συν-δημιουργοί, διερευνώντας μαζί με τους καλλιτέχνες τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης.
“Η έκθεση επικεντρώνεται σε διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές υιοθετώντας μια ταυτότητα μεγαλύτερη από το άθροισμα των συστατικών μερών της, δηλαδή της χειροτεχνίας και της σύγχρονης τέχνης. Προσθέτοντας το «χειροτεχνιακό» στη φωτογραφία, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, θα αποκαλύπτονται και αποκωδικοποιούνται νέες αναγνώσεις. Αυτό είναι ένα εγχείρημα με προκλήσεις, καθώς οι επισκέπτες έχουν μία μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν στη δημιουργία νέων έργων τέχνης και να διερευνήσουν από κοινού με τους καλλιτέχνες τις διαφορετικές εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης”, αναφέρει στο traveltimes χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αντωνίτσης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”), είναι οι: Δημήτρης Αντωνίτσης (έως τις 9 Ιουνίου), Jeffrey Apoian (10 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου), Κωνσταντίνος Λαδιάνος (5 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (9 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου). Η τέχνη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Costa Navarino από την αρχή της λειτουργίας της. Πρωτότυπα και σπάνια έργα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, παράλληλα με τα έργα γνωστών σύγχρονων εικαστικών από όλο τον κόσμο, καθώς και νέων καλλιτεχνών που δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τη φύση και τα περιβαλλοντικά έργα της Costa Navarino, καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η τέχνη σε όλους τους χώρους: από τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και το συνεδριακό κέντρο House of Events, μέχρι το Anazoe Spa και το Dunes Golf Club.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ποιότητα και ποσότητα για τις γυναίκες στην… κορυφή
Next Το κοινό του Λούθερ Κινγκ με τον Χρυσαυγίτη, του Βαγγέλη Γεωργίου