Τι συνδέει 5 διαφορετικές γυναίκες στο «Femin play toujours»

Τι μπορεί να συνδέει μια ουκρανή ακτιβίστρια με μια μεγαλοκοπέλα που ψάχνει για σύζυγο; Μια ταγμένη νοικοκυρά που δραπετεύει στη φαντασίωση με μια Σαλονικιά τσιγγάνα; Τι μπορεί να ενώνει γυναίκες με τόσο διαφορετική καταγωγή, ιδιότητα, συνθήκη ζωής; Μια κοινή ανάγκη. Να επικοινωνήσουν. Με τους άνδρες, τους άλλους, τον εαυτό τους.

Η Γιώτα Ιωαννίδου σκηνοθετεί, γράφει και μας παρουσιάζει μέσα από το έργο της Femin play toujours πέντε ηρωίδες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους που συνυπάρχουν για λίγο σ’ έναν απροσδιόριστο χώρο, του εδώ και του παντού. Ο ίδιος χώρος γίνεται για την κάθε γυναίκα μικρόκοσμος και σύμπαν. Κι εκεί μόνη της η καθεμιά αναζητά σύντροφο στη μοναξιά της την ίδια της την ύπαρξη. Κι όλα αυτά συμβαίνουν στο μόνο χρόνο που έχει η κάθε ηρωίδα. Το τώρα. Πέντε γυναίκες διαφορετικές, αλλά στην ουσία τους τόσο όμοιες. Η Ευτέρπη γλυκειά και αφιερωμένη στο καθήκον της ζωής της το νοικοκυριό. Η Ίρνα επανάστρια αποφασισμένη να αλλάξει τον κόσμο αλλάζοντας η ίδια δέρμα. Η Ερμιόνη, παθητική γυναικεία φιγούρα, παλεύει με το φάντασμα της μοναξιάς της μέσα στο γάμο. Κλειώ η ρεαλίστρια, η γυναίκα που έχει την πραγματικότητα παρηγοριά και βρίσκει λύση για να γλιτώσει από την ελευθερία της. Και η Κριστίνα η τσιγγάνα, το πάθος, η χαρά και η πίκρα της ζωής μαζί σε κάθε στιγμή της.

Οι ηθοποιοί Μιμή Αντωνάκη, Γιώτα Ιωαννίδου, Μάρα Μπαρόλα, Εύη Νικολοβγένη και Φωτεινή Ντεμίρη υποδύονται πέντε γυναίκες που μιλάνε, γελάνε, κλαίνε, παίζουν ένα αέναο παιχνίδι με τον εαυτό τους. Ζουν. Υπάρχουν. Όψεις μια γυναικείας εκδοχής τυχαία επιλεγμένες, μα ξεκάθαρα αναγνωρίσιμες. Κρίκοι μιας αλυσίδας που τις ενώνει με τον κόσμο, τους άνδρες, τον εαυτό τους. Αναγνωρίσιμες, γιατί ζουν ανάμεσά μας κι όσο συνδέονται με τον εαυτό τους, τόσο επικοινωνούν με τους άλλους. Αποκτούν υπόσταση.

Το ενδιαφέρον αυτό έργο παίζεται στην Αίθουσα Γυμνό Νυκτός σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στην Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης. Η διάρκεια των παραστάσεων είναι από 9 έως 31 Μαΐου ημέρες Πέμπτη-Κυριακή στις 21.30 και διαρκεί 70 λεπτά. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ ενώ το μειωμένο είναι μόλις 5 ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων μπορούμε να τηλεφωνούμε στο 697 877 49 75 (Εύη).

Συντελεστές παράστασης:
Κίνηση: Μαρουσώ Καραλέκα
Εικαστική επιμέλεια: Μαρία Γλύκα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δήμητρα Καραμπεροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νικολοβγένη
Επιμέλεια φωτισμού: Εβίτα Αναγνοπούλου
Video – Φωτογραφίες: Φαίδρα Χάρδα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Χρύσα Παναγοπούλου
Υπεύθυνη Παραγωγής: Γιώτα Ιωαννίδου

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Πελοπόννησος - Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next Ανακεφαλαίωση: Προβληματισμός σχετικά με το μηχανισμό επίλυσης διαφορών επενδυτών – κράτους (ISDS), Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, Ημέρες γνωριμίας