Τι Να Περιμένεις από το 2014, του Νίκου Χατζηκάλφα

coming_soon

Ασχοληθήκαμε με τα βραβεία του 2014 όσο τους άξιζε, ας δούμε τώρα και τις ταινίες που θα πρέπει ή όχι να περιμένουμε. Το 2013 δεν λες ότι πήγε καλά, αφού αν ψάξεις λίγο τις λίστες που κυκλοφορούν, θα δεις ότι περιέχουν μέσα κομψοτεχνήματα όπως το Before Midnight, που έχει κάποιο ενδιαφέρον άλλα μέχρι εκεί, και το Only God Forgives, την ταινία που περιμέναμε όλοι σαν ένα είδος sequel του Drive, αλλά τελικά πήρε το δρόμο των περισσοτέρων sequels… Το 2014 μας περιμένουν άπειρα blockbusters και περιπέτειες χωρίς να περιμένουμε κάτι καινοτόμο.

Η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς είναι οπωσδήποτε το νέο βήμα των αδερφών Nolan, μετά το Dark Knight Trilogy, με την ονομασία Interstellar που διαπραγματεύεται το κοινό θέμα των ταξιδιών στο χρόνο. Αναμένουμε με αγωνία τα sequels των 300 και του Sin City, καθώς αν έχουν ελάχιστη από τη δυναμική των πρώτων ταινιών, θα είναι σίγουρα άξια αναφοράς όχι μόνο για το 2014. Ειδικά στο Sin City, η προσθήκη των Jeremy Piven (Entourage για τους αδαείς) και Eva Green κρίνεται σημαντική. Ο άνθρωπος που έπλασε τις σκέψεις των αδερφών Nolan σε κινηματογραφικό πανί, ο Wally Pfister, περνά στην καρέκλα του σκηνοθέτη στο Transcendence με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Johnny Depp και γενικά ένα cast που θυμίζει έντονα ταινίες “Nolan”. Τώρα, κάτι ταινίες τύπου Godzilla, Amazing Spiderman 2, Transformers 4, και ότι άλλη μια φορά ο Tom Cruz θα μας σώσει από τους εξωγήινους στο Edge of Tomorrow, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Εκτός κι αν μας δώσουν τσάμπα εισιτήριο και η εναλλακτική επιλογή είναι βραδιά ταινιών τύπου Paranormal Activity(που δυστυχώς βγαίνει και σε 4ο (!) sequel).

Θα έβλεπα ευχαρίστως το νέο Teenage Mutant Turtles(τα χελωνονιντζάκια ντε!) με April O’Neill την Megan Fox, και την Whoopi Goldberg ελπίζω στο ρόλο του Σπλίντερ! Επίσης, το θέμα τα ταξιδιών στο χρόνο θα αγγίξει και η νέα X-MEN ταινία που έχει σαν βασικά ατού τον συνδυασμό παλιών και νέων ηθοποιών από το εξαιρετικό Cast των sequels και prequel. Ο Denzel Washington βγάζει άλλη μια ταινία, ίδια μάλλον με τις προηγούμενες του (The Equalizer), οι ταινίες Resident Evil θα είναι πλέον πιο πολλές κι από τα Video Games και το Νέο Robocop πιστεύω θα έχει την τύχη του νέου Total Recall.

Οι βιβλικές ταινίες επανέρχονται στο προσκήνιο με τα «Νώε» του Aronοwski, με πρωταγωνιστές τους Russel Crow και Jennifer Connelly, και το Exodus που διαπραγματεύεται την ζωή του Μωυσή με τον Christian Bale στο κεντρικό ρόλο και τον Ridley Scott να επανέρχεται στις αγαπημένες του Blockbusterιές. Έτσι όπως το πάνε, βέβαια, θα βγάλουν σε λίγο τη ζωή του Χριστού σε δεύτερο sequel! Ο Woody Allen εννοείται συνεχίζει ακάθεκτος με το Magic in the Moonlight, το τρίτο Clerks, αν βρει διανομή στην Ελλάδα, θα μας βρει κολλημένους στις πόρτες των cinema, το Horrible Bosses 2 θα το δούμε μόνο και μόνο επειδή πρωταγωνιστεί ο Christoph Waltz, και το νέο Dump and Dumperer με πρωταγωνιστές τους παλιούς Carrey και Daniels θα το δούμε με την ησυχία μας στο σπίτι όταν βγει σε Blue Ray. Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη νέα ταινία του George Clooney, που μοιάζει μ ένα Ocean’s Eleven του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Monument Men, με κεντρική ιδέα την προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων να σώσουν έργα τέχνης από τα χέρια των Ναζί! Άντε και καλή θέαση!

Published by

Νίκος Χατζηκάλφας

Ο καημένος ο Μιχαλάκης ο Jackson δεν ήξερε ότι την μέρα που έκανε πάταγο με τον Billie jean θα γεννιόταν στην Αθήνα, ο απόλυτος πολέμιος των απανταχού φλώρων. Μεγαλώνοντας με Ιταλικά και βιολί ευτυχώς κατάλαβα γύρω στα 20 ότι όλα είναι σχετικά και το θεαθήναι είναι το αγαπημένο σπορ των ανθρώπων. Τελείωσα τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στα 7 χρόνια όπως όφειλα σαν γνήσιος Έλληνας φοιτητής Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών ασχολήθηκα με το ραδιόφωνο του Πολυτεχνείου που έπαιζα έντεχνα σε μια μουσική περίοδο που πολύ θα ήθελα να ξεχάσω.
Prev Startup Weekend Education: Πώς μια ιδέα θα γίνει επιχείρηση σε ένα Σαββατοκύριακο;
Next Ο παράδοξος φιλοευρωπαϊσμός του Μάκη Βορίδη, του Παναγιώτη Σκευοφύλακα