Τι θα αλλάξει αν η Σκωτία πει το ναι

Μετά από 307 χρόνια ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Σκωτσέζοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν μια κοινή πορεία ή θα ανεξαρτητοποιηθούν. Και βέβαια, αν επικρατήσει το όχι όλα θα συνεχίσουν όπως πριν, αν όμως οι Σκωτσέζοι πουν ναι τα πράγματα θα αλλάξουν αρκετά…

flust.gr-skotland

Η μέρα Ανεξαρτησίας της Σκωτίας δεν θα γίνει βέβαια αμέσως αλλά έχει οριστεί από το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας για τις 24 Μαρτίου 2016. Στο διάστημα αυτό θα γίνονται παρασκηνιακές ομιλίες και διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο. Το ίδιο θα συμβεί και με την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας και στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι σαν ανεξάρτητο κράτος η Σκωτία θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ότι αυτό συνεπάγεται σε διαπραγματεύσεις, ψηφοφορίες μελών, χρονικά περιθώρια κλπ. Αλλά και το ΝΑΤΟ θα ζητήσει εκ νέου αίτημα ένταξης. Όσον αφορά το νόμισμα το τοπίο δεν φαίνεται ξεκάθαρο ούτε για τη χρήση της στερλίνας του ευρώ ή κάποιου άλλου εθνικού ίσως νομίσματος. Γενικά πάντως δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις ούτε για το τι θα γίνει με το χρέος της Σκωτίας, το φορολογικό, τις επιχειρήσεις, τις μετακινήσεις των πολιτών στο εξωτερικό και διάφορα άλλα σημαντικά θέματα. Στο μόνο που είναι ξεκάθαροι οι υποστηρικτές του ναι, είναι ότι, η Βασίλισσα της Αγγλίας θα είναι πάντα και δική τους….

 

 

 

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev WWF: Κατεδαφίζεται η περιβαλλοντική νομοθεσία στην Ελλάδα;
Next Under the Dome... στις οθόνες μας