Τι είναι πραγματικά σωστή διατροφή! της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Μια ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει να απαρτίζεται από ποικιλία τροφών ικανές να καλύπτουν τις διατροφικές και ενεργειακές ανάγκες των γυναικών σε βιταμίνες, μέταλλα και ενέργεια. Για μια καλή και ισορροπημένη διατροφή οι γυναίκες θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην πρόσληψη τροφών πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο και φολικό οξύ.

Μια καλή διατροφή θα πρέπει επιπλέον να βασίζεται σε μειωμένη πρόσληψη ζάχαρης και λίπους. Δίαιτες με υψηλά επίπεδα κατεργασμένων ή τρανς λιπαρών, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.

Δίαιτα η οποία είναι κατεξοχήν βασισμένη σε αυξημένη ποσότητα ζάχαρης, προσδίδει στον οργανισμό θερμίδες, οι οποίες δεν προσφέρουν καμία θερμιδική αξία στον οργανισμό και πολλές φορές αντικαθιστούν τροφές με μεγαλύτερη και σημαντικότερη θερμιδική αξία για την υγιή και σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Ακολουθείστε κάποια προτεινόμενα tips για ένα υγιές διαιτολόγιο:
• Τρώτε ποικιλία τροφών.
• Ισορροπείστε το φαγητό που καταναλώνετε με συστηματική άσκηση. Διατηρείστε σε υγιή επίπεδα το σωματικό σας βάρος.
• Σχεδιάστε το διατροφικό σας πλάνο προσθέτοντας πολλές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, λαχανικά, φρούτα και προϊόντα ολικής αλέσεως.
• Διαλέξτε έξυπνα και καταναλώστε τροφές φτωχές σε λιπαρά, κατεργασμένα λίπη και χοληστερόλη.
• Αποφύγετε τροφές που περιέχουν κατεργασμένη ζάχαρη και κακούς υδατάνθρακες.
• Καταναλώστε την ελάχιστη επιτρεπτή ποσότητα σε αλάτι και νάτριο.
• Εάν καταναλώνετε αλκοόλ κάντε το με μέτρο. Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα για άνδρες είναι 2 ποτήρια λευκό κρασί και για τις γυναίκες ένα.

Published by

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης .Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της «ελαφριά ζωή», που την ονόμασε –πως αλλιώς-Light Life, η οποία σήμερα μετρά 5 χρόνια ζωής, και η Ευαγγελία –πλέον- 18 χρόνια εμπειρίας . Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου ( www.lightlife.gr ) ένα ιδιαίτερο project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Prev Οι «μικρές γλυκές ευχές» της Λέρου! του Θεοχάρη Καρπαθάκη
Next Tο σκάνδαλο των Panama Papers και το επενδυτικό σχέδιο του Jean-Claude Juncker
Testing
Για προστασία της εργασίας μας, έχουμε απενεργοποιήση το δεξί κλικ! Αν επιθυμείτε να μοιραστείτε το περιεχόμενό μας, χρησιμοποιείστε τα κουμπιά κοινοποίησης.