Τα 7 θαύματα του ελαιόλαδου, της Ευαγγελίας Ζευκιλή

1. Για το τηγάνισμα, προτιμήστε το ελαιόλαδο. Αντέχει περισσότερο σε σχέση με τα σπορέλαια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και 5 φορές χωρίς να καταστραφεί η σύστασή του.

2. Προσθέστε το ελαιόλαδο μετά το μαγείρεμα για να δώσετε γεύση στο φαγητό και παράλληλα να διατηρήσετε αναλλοίωτες τις ιδιότητές του.

3. Χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο στις σαλάτες αντί για έτοιμες σάλτσες. Φτιάξτε ακόμη τις δικιές σας σάλτσες χρησιμοποιώντας σαν βάση ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι και λεμόνι.

4. Καθώς το κρέας ψήνεται μπορείτε να το αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο. Έτσι οι χυμοί του κρέατος εγκλωβίζονται κάτω από το στρώμα του ελαιολάδου και το κρέας ψήνεται καλύτερα παίρνοντας ένα όμορφο καστανό χρώμα.

5. Χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο και λεμόνι στα λαχανικά τα βοηθάμε να παραμένουν φρέσκα στο πιάτο μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να μαραίνονται.

6. Για να μη κολλήσουν τα ζυμαρικά, αφού βράσουν προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα πιο υγιεινό και θρεπτικό πιάτο.

7. Τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχει το ελαιόλαδο, όπως η βιταμίνη Ε, βοηθά να διατηρηθεί το φαγητό περισσότερο σε σχέση με αυτό που μαγειρεύτηκε με βούτυρο.

Published by

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης .Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της «ελαφριά ζωή», που την ονόμασε –πως αλλιώς-Light Life, η οποία σήμερα μετρά 5 χρόνια ζωής, και η Ευαγγελία –πλέον- 18 χρόνια εμπειρίας . Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου ( www.lightlife.gr ) ένα ιδιαίτερο project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Prev Στην Ατζέντα: συζητήσεις για προϋπολογισμό και κοινωνικά θέματα
Next Η πανέμορφη Γερμανίδα τέρας του 20ου αιώνα, του Βαγγέλη Γεωργίου