Τα τρόφιμα είναι πολύτιμα και οι Γάλλοι ψήφισαν για αυτό

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγόρευσε στα σούπερ μάρκετ να πετούν ή να καταστρέφουν τα απούλητα τρόφιμα είναι η Γαλλία.

Πολλά σούπερ μάρκετ για λόγους marketing πετούν τρόφιμα πριν την ημερομηνία λήξης τους, όμως πλέον στην Γαλλία, τα τρόφιμα αυτά τα οποία θα είναι σε καλή κατάσταση, θα δίνονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επίσης, σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται η σκόπιμη καταστροφή των τροφίμων με μπογιά η χλωρίνη που θέτει σε κίνδυνο την ζωή ατόμων που αναγκάζονται να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γαλλική Γερουσία και όπως αναφέρει το WWF αποτελεί αποτέλεσμα μιας μεγάλης εκστρατείας πολιτών και ακτιβιστών, που μάχονται κατά της φτώχειας, τη στιγμή που 7 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν σε χωματερές κάθε χρόνο.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Το Κοινοβούλιο κοντά σας
Next Η κατανάλωση «Junk Food» θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών! της Ευαγγελίας Ζευκιλή