Τα πράγματα που μεταφέρουμε, στον κόσμο της μόδας

Μια νέα σειρά οικολογικών τσαντών λανσάρει η Prada. Σε έναν κόσμο που υφίσταται τις συνέπειες της οικολογικής κρίσης η εταιρία λανσάρει μια σειρά σε συνεργασία με το ιταλικό κλωστοϋφαντουργικό εργοστάσιο Aquafil, με ένα υλικό που ονομάζεται Econyl. Το Econyl λαμβάνεται μέσω της διαδικασίας ανακύκλωσης και καθαρισμού πλαστικών αποβλήτων που συλλέγονται  από τους ωκεανούς, τα δίχτυα αλιείας και τα απόβλητα από υφαντικές ίνες. Μπορεί να αποπολυμεριστεί, να καθαριστεί και να ανακυκλωθεί απεριόριστα, χωρίς απώλεια ποιότητας. Το project ονομάζεται Re-Nylon και στόχος είναι η μετατροπή όλων των νάιλον Prada  σε αναγεννημένο νάιλον, μέσω του Econyl, μέχρι τα τέλη του 2021. Εκτιμάται ότι κάθε 10.000 τόνοι δημιουργίας της Econyl εξοικονομεί 70.000 βαρέλια πετρελαίου

Για να παρουσιάσει τις πρωτοποριακές διαδικασίες πίσω από την πρωτοβουλία Re-Nylon, η Prada συνεργάζεται με την National Geographic σε μια σειρά ταινιών μικρού μήκους με τίτλο “Τα πράγματα που μεταφέρουμε”.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Infographic: Τι κάνουν οι χρήστες των social media?
Next Το νέο περιοδικό της Atout France 2019 μιλάει ελληνικά!, της Χριστίνας Καλογεροπούλου