Τα βραβεία Όσκαρ είναι πολύ “λευκά”

Περιμένοντας τους νικητές των φετινών βραβείων Όσκαρ οι συζητήσεις έχουν ανάψει από το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι υποψήφιοι είναι μόνο λευκοί.

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων ξεκίνησαν και οι πρώτες αντιδράσεις ειδικά στα social media όπου γνωστοί Αμερικανοί ηθοποιοί σχολίασαν καυστικά το γεγονός. Μάλιστα, η Jada Pinkett-Smith, δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην βραδιά απονομής αλλά ούτε θα την παρακολουθήσει από την τηλεόραση. Ενώ ο σύζυγος της Will Smith που λογικά θα έπρεπε να είναι υποψήφιος με την ταινία του “Concussion”  σχολίασε ότι η Ακαδημία έχει χάσει τον δρόμο της και δεν μπορεί να εμπνεύσει τις αρχές και το όραμα των Αμερικανών. Ο σκηνοθέτης Spike Lee, ο George Clooney αλλά και ο υποψήφιος για τα φετινά Όσκαρ Mark Ruffalo είναι κάποιοι από τους πολλούς που αντιδρούν στον αποκλεισμό των έγχρωμων από τα βραβεία.

Οι χρήστες του twitter αντέδρασαν με το hashtag #OscarsSoWhite όπου έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων, δηλώσεων και αντιδράσεων.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η έξυπνη μόδα πάντα βρίσκει συνδυασμούς
Next Οι Dolce&Gabbana επιλέγουν Σοφία Λόρεν