Ταξιδεύοντας με υπερηχητικές πτήσεις

Foster__Partners_Spaceport_America__Rendering_02 - Αντιγραφή

Για όσους ονειρεύονται μια διατλαντική υπερηχητική πτήση τα νέα είναι καλά.
Η εταιρεία Spike Aerospace, έχει παρουσιάσει τα σχέδια για ένα υπερηχητικό ιδιωτικό τζετ 12-18 θέσεων, που θα σχεδιαστεί για εμπορική χρήση και υποτίθεται ότι θα μπορεί να πετάει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, δηλαδή στο μισό χρόνο από ότι τα συμβατικά αεροπλάνα. Το αεροσκάφος αναμένεται να απογειωθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

Μέχρι τότε, βέβαια, θα έχουμε πάει στο διάστημα μιας και η Virgin Galactic έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει την πρώτη εμπορική πτήση στο διάστημα πριν από το τέλος του έτους. Η τρίτη υπερηχητική πτήση δοκιμής του SpaceShipTwo ( SS2 ) που έγινε τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σύμφωνα μάλιστα με την telegraph o Richard Branson θα είναι και αυτός επιβάτης του αεροσκάφους, στην πρώτη πτήση, μαζί με όσους έχουν πληρώσει 250000$ για να «πεταχτούν» στο διάστημα.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η κατάσκοπος με «πυρηνική» γοητεία
Next Ένα αρχαίο βιβλίο "The Alchemy of Light", εμπνέει για μια ψηφιακή παράσταση