Ταξίδι στο χρόνο με το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

Σε ένα ταξίδι στο χρόνο στην εποχή του μεσαίωνα, θα μεταφερθούμε από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου. Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μεταμορφώνεται σε ένα σκηνικό όπου κυριαρχούν οι ιππότες, οι δεσποσύνες, οι νεράιδες και οι δράκοι, με τους θρύλους και τις παραδόσεις να αναβιώνουν σε μια απόλυτα μαγευτική ατμόσφαιρα.

Η ιδέα για το μεσαιωνικό φεστιβάλ της Ρόδου ξεκίνησε από την Άννα Αχιολά το 2005, με την ίδρυση του συλλόγου Μεσαιωνικό Ρόδου με στόχο την αναβίωση της μεσαιωνικής εποχής μέσα στα τείχη. Με πάνω από 150 εθελοντές να συμμετέχουν στα δρώμενα του μεσαιωνικού φεστιβάλ έχει καταφέρει να γίνει ένας θεσμός όπου κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε όσους το παρακολουθούν να βιώνουν μια διαφορετική εμπειρία γεμάτη θρύλους και παραδόσεις από την εποχή του μεσαίωνα.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου και το ΔΟΠΑΡ ενώ φέτος θα έχει τη Στήριξη και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Εβδομήντα χρόνια Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Next Σταμάτα να σκρολάρεις, μάθε για τις ευρωεκλογές