Ταινία: Η Οδύσσεια του Διαστήματος

Μια επική δημιουργία του σκηνοθέτη Stanley Kubrick παραγωγής 1968, που θεωρήθηκε ορόσημο για τα ειδικά εφέ την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ανθρωπότητα. Ο ειδικός Douglas Trumbull, Κιούμπρικ πέρασε πάνω από δύο χρόνια και με σχολαστικότητα δημιούργησε τις πιο “ρεαλιστικές απεικονίσεις” του εξωτερικού χώρου του διαστήματος συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής τεχνολογίας παρότι το σενάριο της ταινίας εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για την ίδια την τεχνολογία.

Όπως γράφει ο Νίκος Χατζηκάλφας στο άρθρο του Κινηματογραφική Μαγεία: “Η υπερβολική για τα σημερινά δεδομένα έλλειψη διαλόγων, η απουσία του ήχου σε μερικά σημεία και τα ειδικά εφέ που ακόμα και σήμερα φαντάζουν φανταστικά, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που πρέπει να είναι στόχος κάθε ταινίας. Να σε παίρνει από τα εγκόσμια, και να σε εξυψώνει σε μια διάσταση που δεν ξέρεις αν είναι αλήθεια αυτό που ζεις ή όχι. Πραγματική Κινηματογραφική Μαγεία! ¨Ένα ταξίδι στο διάστημα, χωρίς σαπουνοπερίστικα χαρακτηριστικά του Star Wars, ούτε την υπερβολική δράση του Fifth Element”.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Κινηματογραφική Μαγεία! του Νίκου Χατζηκάλφα
Next TEDxAthens 2014: Ο Luke Harding ομιλητής για την ασφάλεια στην διαδικτυακή εποχή