Σφηνάκια γνώσης και έμπνευσης για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Επτάλεπτα σφηνάκια γνώσης, δυνατή μουσική, μηνύματα έμπνευσης και ενθάρρυνσης από διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, απευθείας συνδέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και πολλά παράλληλα happenings.

Έτσι γιόρτασε η Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στις 19 Νοεμβρίου, σε μια κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα στο Gazarte, σε μια μοναδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και η Κοινωνική Επιχείρηση knowl, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Η Βάσω ΚΟΛΛΙΑ (Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων), η Κατερίνα ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων), η Μυλαίδη ΣΤΟΥΜΠΟΥ (Microsoft Hellas), ο Δημήτρης ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ (FAO), η Μαρία ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ (Δημοσιογράφος – Επιχειρηματίας, marymary.gr), ο Δρ. Ιωάννης ΣΑΛΑΜΟΥΡΗΣ (Κοιν.Σ.Επ. knowl & HAEC), ο Δημήτρης ΖΑΦΕIΡΙΑΔΗΣ (Μίλητος Α.Ε.), η Ξένια ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ (Focus Bari), η Τατιάνα ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ (North Tree), ο Γιώργος Πουλάκης (Frog On The Road) και η Κορίνα ΝΑΘΑΝΑΗΛ (Ηatha Yoga) ήταν οι ομιλητές που προσέφεραν «σφηνάκια γνώσης» και πρακτικές συμβουλές για γυναίκες επιχειρηματίες και όσες σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Όπως δήλωσε η συντονίστρια της πρωτότυπης εκδήλωσης Όλγα Σταυροπούλου, και Πρέσβειρα για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, «η φωνή της Ελλάδας ακούστηκε σε ακόμα 143 χώρες και έφθασε με ξεκάθαρο μήνυμα και μέσω μιας σειράς άκρως επιτυχημένων δράσεων στη Νέα Υόρκη, στα Ηνωμένα Έθνη. Κι όλα αυτά μόνο σε δύο εβδομάδες. Πετύχαμε τη συνέργεια και εντυπωσιάσαμε με ουσία, εργατικότητα, δημιουργικότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά μας. Η ανταπόκριση φορέων, διακεκριμένων προσωπικοτήτων, εθελοντών και υποστηρικτών τελικώς είναι εφικτή όταν ο σκοπός λάμψει και πείσει την ανιδιοτέλεια.»

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα WED Videoland που αποτελεί ένα οπτικοακουστικό μωσαϊκό που εμπνέει, προσφέρει γνώση και παρουσιάζει γυναικείες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, σύντομα θα αναρτηθούν και οι ομιλίες της εκδήλωσης (knowledge shots)που βιντεοσκοπήθηκαν με σκοπό να έχουν ευκαιρία όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν από όλη την Ελλάδα. Σημαντική καινοτομία της πλατφόρμας είναι η δυνατότητα που δίνεται σε όσες ελληνίδες επιχειρηματίες το επιθυμούν να ετοιμάσουν το δικό τους μονόλεπτο βίντεο και να το αναρτήσουν στην πλατφόρμα διασφαλίζοντας δημοσιότητα και δωρεάν διαφήμιση για τις επιχειρήσεις τους. Δείτε εδώ πως μπορούν να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ελληνοαλβανικός χαμός στο βρετανικό στρατό της Μάλτας, του Γιάννη Παγουλάτου
Next Από το "Jurassic Park" στο "Jurassic World"