Συγχαρητήρια στην ελληνική οικογένεια, της Αναστασίας Κορινθίου

Πέρασε το παιδί… πέρασε!
Συγχαρητήρια… μπράβο σου παιδί νέο, όμορφο, δυνατό… δικό μας παιδί και το παιδί του γείτονα και του φίλου και του αδελφού.

@flickr.com3345148614_95f5ae3cf7_z

Συγχαρητήρια ακούς από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα… Και εγώ θέλω να πω τα δικά μου συγχαρητήρια όμως… Ναι σίγουρα πρωταγωνιστής είναι αυτό το παιδί αλλά σε κάθε παράσταση υπάρχουν και άλλοι που συμβάλουν αθέατα αλλά ουσιαστικά! Σε αυτούς θέλω και έχω την ανάγκη να πω ένα ΜΠΡΑΒΟ! Στην μάνα του παιδιού που τα βράδια δάκρυζε όπως όλες οι μάνες αυτού του κόσμου, κρυφά να μην την δει το… παιδί, να μην καταλάβει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Έκρυβε τους φόβους της επιδέξια πίσω από τις ρυτίδες με Make up – ληγμένο και αυτό σαν τις ελπίδες της- και χαμογελούσε την ώρα που μετρούσε τις φέτες των αλλαντικών στο ψυγείο να φτάσουν για όλους και ειδικά για το παιδί.

Βλέπετε φίλοι μου, δεν είναι μόνο οι «δηλωμένοι άποροι» σε αυτήν την χώρα, είναι και οι άλλοι που δεν τους αφήνει η αξιοπρέπεια τους να παραδεχτούν την αλήθεια που γνωρίζουν μόνο τα ντουλάπια και το ψυγείο της κουζίνας τους! Συγχαρητήρια και στον πατέρα του παιδιού. Που γυρνούσε κομμάτια μετά από 12ωρα εργασίας χωρίς να αμείβονται οι υπερωρίες του και έβρισκε την δύναμη να χαμογελά, να σκύβει και να φιλά το μελαχρινό κεφάλι που πάνω από βιβλία έδινε την δική του 12ωρη μάχη με Λατινικά και Αρχαία. Ένας πατέρας που μετρούσε τα ψιλά του για βενζίνη αλλά έδινε το δεκάευρω στο παιδί για τον καφέ κρύβοντας επιδέξια το πορτοφόλι και την ψυχή που έμεναν άδεια.

Συγχαρητήρια στον παππού και στην γιαγιά. Μόλις έμαθαν τα καλά νέα πήραν τηλέφωνο το δικό τους παιδί-γιατί μεγάλα παιδιά ήμαστε όλοι μας- να του πουν να μην ανησυχεί. Μπορεί να κόπηκε η σύνταξη και άλλο μα κάτι θα τσοντάρουν κάθε μήνα, αυτοί, ανάγκες πολλές δεν έχουν άλλωστε. Το παιδί του παιδιού τους αυτό πάνω και πριν από όλα! Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που έπαιξαν σε αυτήν την παράσταση θέλοντας να δουν πρωταγωνιστή του αύριο, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ.

Σηκώνομαι όρθια και σας χειροκροτώ μέχρι που πονούν τα χέρια μου το ίδιο όσο πονά η καρδιά μου για το πόσο άλλαξε αυτός ο τόπος. Ένα έμεινε ίδιο θαρρώ. Η αγωνία για το παιδί! Αυτό, να ναι καλά Παναγιά μου!

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Χάρολντ Πίντερ: Οι νάνοι, της Χάρις Κόντου
Next Αστρολογικές προβλέψεις | 21 έως 27 Ιουλίου 2014, από τον Πέρρη Κρητικό