Στο Στρασβούργο οι νικητές του “I am a voter”

Την εμπειρία τους από την σύνοδο του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 1-3 Ιουλίου 2014 μοιράστηκαν οι νικητές του διαγωνισμού “I am a voter” Οι νικητές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα κτίρια του ΕΚ ενώ συμμετείχαν σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες απάντησαν στις ακόλουθες ερωτήσεις από την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

flust.gr-europe

Πώς ήταν η εμπειρία σας από την πόλη του Στρασβούργου και τα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Ποια ανάμνηση θα κρατήσετε και θα πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο της επιστροφής για Ελλάδα;

Το Στρασβούργο είναι μία ωραία και γραφική πόλη, ωστόσο πολύ ήσυχη, δεν έχει τον χαμό που βλέπεις καθημερινά στην Αθήνα. Από μία βόλτα, μας έκανε εντύπωση πως και το βράδυ δεν είναι πολύ φωτισμένοι οι δρόμοι, ούτε κυκλοφορεί πολύς κόσμος στις πλατείες, όπως θα περιμέναμε. Επίσης, είδαμε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κυρίως ποδήλατα, οπότε η απουσία των αυτοκινήτων συμβάλλει σε αυτή την ησυχία, γεγονός που δεν είναι και τόσο αρνητικό.

Όσον αφορά τα κτήρια του ΕΚ, πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακά, πολύ μεγάλα και σχεδόν χαώδη, και αυτά χωρίς να έχουμε προλάβει να το γυρίσουμε όλο ακόμα. Είναι όμως μία εμπειρία που αξίζει να τη ζήσεις.

Πώς ήρθατε σε επαφή με τον διαγωνισμό ” I am a voter ”και τί σας κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε να συμμετάσχετε;

Είδαμε τον διαγωνισμό στην επίσημη σελίδα του Γραφείου στο Facebook. Το ταξίδι στο Στρασβούργο και το περιεχόμενο του διαγωνισμού μας κέντρισαν το ενδιαφέρον για να συμμετάσχουμε, καθώς μία επίσκεψη σε ένα επίσημο Όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν μία εμπειρία ζωής, πράγμα που καταλάβαμε και με το παραπάνω από την παραμονή μας εδώ.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Στην Ατζέντα: επί τόπου αναστροφή για το Στρασβούργο
Next Μουσική: Νέο τραγούδι από τον John Legend