Στο Πεδίον του Άρεως με την Αναστασία μας, της Χάρης Κοντού

Όσοι ήμασταν στην Αθήνα το Σάββατο 8 Ιουνίου κοντά στην Αναστασία μας (γιατί «μας» είναι…) για την παρουσίαση του βιβλίου της, «Σου τηλεφώνησα Για Ένα αντίο», νιώσαμε αυτό που είπε: “H Αθήνα αγκάλιασε την Ρόδο…”
Ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, πολιτικοί, αναγνώστες της που τους θεωρεί πολύτιμους, ήταν εκεί, στο Πεδίον του Άρεως. Μοίραζε χαμόγελα, δεχόταν ευχές για καλοτάξιδο το νέο της «παιδί.» Τα δάκρυα του αστρολόγου Πέρυ Κρητικού όταν την προλόγιζε, παρέσυραν και άλλους να δακρύσουν, να ταξιδέψουν στην Μαραθούντα της Σύμης που πλέκεται η ιστορία.

Η ίδια ξεκίνησε λέγοντας: “ Mην απενεργοποιήσετε τα κινητά σας, μπορεί κάποιος να σας χρειαστεί για ένα αντίο, για ένα γεια, για ένα σε αγαπώ, για ένα σε χρειάζομαι. Για αυτό είναι σημαντικό για μένα να απαντήσετε σε όλες τις κλήσεις “

Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η αναγγελία, ότι το βιβλίο μεταφράζεται στα Τούρκικα και στο τέλος όταν η μικρή πρωταγωνίστρια της «ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ» Αναστασία Τσιλιμπιού, πήρε τον λόγο για να ανακοινώσει τα γυρίσματα της τηλεταινίας «ΟΜΕΡΤΑ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙ» που θα κυκλοφορήσει από την Ελληνική Πρωτοβουλία και είναι η πρώτη απόπειρα της Αναστασίας σε κωμωδία.

Το περίπτερο 86 του εκδοτικού οίκου γέμισε με χαμόγελα, φως και ελπίδα, για ένα αύριο καλύτερο, όταν υπέγραφε τα αντίτυπα πάντα με μια διαφορετική γεμάτη αφιέρωση, βρίσκοντας χρόνο να μιλήσει σε όλους για όλα, να τους κάνει να την νιώσουν δικιά τους. Είναι σημαντική η κίνηση ότι δίνει όλα της τα έσοδα στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ρόδου, τον τόπο της όπως τόνισε, θέλοντας έτσι να γίνει τροφή αγάπης ο ήρωας της ο Νικόλας της.

Η παρουσίαση στην Ρόδο θα γίνει στις 6 Ιουλίου και ήταν δέσμευση πολλών από τον συγγραφικό χώρο αλλά και των ηθοποιών-συντελεστών της νέας της δουλειάς ότι θα είναι στο νησί μας, να της δείξουν ξανά την αγάπη τους.
Επόμενος σταθμός για την Αναστασία η Αλβανία όπου ταξιδεύει σαν πρέσβειρα πολιτισμού της Ελλάδας για το working with the stars.

Όσον αφορά το καινούριο βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου, δεν “σκηνοθετεί” τη ζωή, δεν μιλά για τον έρωτα, δεν χρωματίζει το βίωμα με υπέρλαμπρα χρώματα, όχι! Με αυτό το βιβλίο της, η συγγραφέας αφουγκράζεται τις πιο ευαίσθητες και εύθραυστες ανθρώπινες χορδές, σκιαγραφεί την απόγνωση του Νικόλα εν τω μέσω της κρίσης – προσωπικής και κοινωνικής- και τελικά, παίζει με τον νόμο των πιθανοτήτων, που πάντα ορίζουν τη ζωή μας. Αν; Αν απαντούσαν στο τηλεφώνημά του; Αν τελικά γινόντουσαν αλλιώς τα όσα έγιναν; Άκρως ανθρώπινο! Άκρως επίκαιρο! Άκρως ενδιαφέρον!

Η Χάρης Κοντού είναι φιλόλογος- συγγραφέας

935920_10201354311004650_419065554_n

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Καλοκαιρινές διακοπές με μειωμένες τιμές στα ξενοδοχεία
Next Ζυμαρικά από τη μαμά Αριάδνη με αγάπη!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη