Στο λεωφορείο… χωρίς οδηγό

Στους δρόμους των Τρικάλων κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες το λεωφορείο χωρίς οδηγό.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που λέγεταιCityMobil 2 και σε αυτό συμμετέχει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου το λεωφορείο θα κάνει δοκιμαστικές διαδρομές μήκους 2,4 χμ στο κέντρο των Τρικάλων χωρίς όμως να μεταφέρει επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει πιλοτικά τη λειτουργία του με επιβάτες και η κανονική του λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη Οκτώβρη.

Βασική προϋπόθεση βέβαια για την ομαλή λειτουργία του λεωφορείου χωρίς οδηγό, είναι, να συμμορφωθούν οι πολίτες και να μην παρκάρουν οχήματα στις ειδικές διαδρομές του λεωφορείου. Η καινοτομία απαιτεί αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας, για να δούμε λοιπόν, πως θα υποδεχθούν οι δημότες των Τρικάλων αυτή τη νέα τεχνολογία στη πόλη τους.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev WWF: Κανένα debate για το περιβάλλον
Next Η θάλασσα των προσφύγων, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ