Στου ρολογιού τους δείκτες, της Αναστασίας Κορινθίου

Η πόλη φορά τα καλά της…. λιιιιγο φθαρμένα βέβαια… λίγο εκτός μόδας αλλά…. τα καλά της!

Δεν ξέρω αν θα μου λείψει το σπίτι μου… σπίτι μου τώρα στις διακοπές, γιατί σπίτι μου νομίζω πως είναι η αγκαλιά της μητέρας μου… η μυρωδιά της κόρης μου που σπουδάζει στα μαλλιά της τα φρεσκολουσμένα!!

Κάνει κρύο μου λένε τα άλλα δυο παιδιά μου που έχω δίπλα μου, μέσα μου….. Μπααααα… ζέστη έχει στην καρδιά σαν έχεις ένα χαμόγελο για θερμάστρα!!

Σε λίγο θα γεννηθεί η… Ελπίδα, τα Φώτα και οι Φωτισμοί…. και εγώ ψάχνω ένα αστέρι… φωτεινό, μικρό, βολικό… τόσο δα… να το κρεμάσω στο λαιμό… να γίνει πυξίδα μου και να βρίσκω που γεννιούνται θαύματα….. Ανεκτίμητης αξίας θαύματα!!

Μου έκαναν δώρο ένα ρολόι φέτος….. εγώ που ποτέ δεν φόρεσα ρολόι… απόψε θα έχω ένα ρολόι στο χέρι μου… τικ τακ… μετρά…. τον χρόνο… τώρα που έφυγε πια τώρα που δεν θέλω να φύγει από μέσα μου η πίστη πως όλα θα πάνε καλά… λίγο πριν μου φέρει νέα θαύματα ή και παλιά που τα είχα κρυμμένα στην τσέπη του μπουφάν σαν γούρι, σαν φυλαχτό (σαν τα βοτσαλάκια μου που λατρεύω και μυρίζουν… θάλασσα, περαματάρηδες, καπεταναίους και Μικρά Αγγλία)…..

Τικ τακ… “αγάπησε τον χρόνο Αναστασία” μου λέει το κόκκινο ρολογάκι…..
Ο χρόνος μετριέται αν έχεις πολύτιμες στιγμές… αυτές είναι η άμμος στην κλεψύδρα του χρόνου μας….
Τικ τακ….. είναι ανακουφιστικός αυτός ο ήχος…. Σε πάει μπρος….. Σε πάει πίσω….. Σε πάει…..
Όμορφο δώρο ο χρόνος σαν σε πολεμά ο χώρος!!
Θέλω να σας κάνω και εσάς ένα δώρο…. Πολύ απλό μα και πολύτιμο!!

Ελάτε….. Είναι ένα μυστικό που σας τύλιξα σε ιλουστρασιόν χαρτί και για φιόγκο έβαλα λεξούλες….. καιρό είχα να παίξω με τις… λεξούλες μου και παραπονιούνται….

ΖΗΣΤΕ…. ΖΗΣΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΜΕΡΑ…. Ανακαλύψτε την μαγεία στα μικρά….. στα ασήμαντα….. Στην αγκαλιά των παιδιών σας….. Στο βλέμμα της μάνας σας που σας αντιμετωπίζει σαν 5αχρονα ακόμη…. στο χαμόγελο του ζητιάνου που στην χούφτα του αφήνετε λίγα ψιλά….. στα τραγούδια που σας θυμίζουν τα ΑΝ που δεν πρέπει να προσπερνάτε….

Ο,τι σου χρωστά ο χρόνος σου το δίνει… Παιδί είναι ο χρόνος… και θέλει να παίξετε μαζί… τικ τακ… τικ τακ…

Έχω και ρολόι….. πάμε διακοπές;

Διακοπές σαν να λέμε…. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Σήμερα τα Φώτα και οι φωτισμοί

ΚορΒρες το φως μέσα σου… ο διακόπτης είναι στο χαμόγελο σου αυτό που έχει γεύση κουραμπιέ μάτια μου!!

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Στην Χαϊδελβέργη, της Χριστίνας Καλογεροπούλου
Next Λιτότητα – ώρα για άλλη πορεία;