Στους μαγικούς Παξούς

Μόλις 7 μίλια από την Κέρκυρα οι Παξοί είναι ένα μικρό νησί μόλις 12 χιλιόμετρα μήκος, πλούσιο όμως σε βλάστηση κρυστάλλινα νερά μικρούς αμπελώνες και απέραντους ελαιώνες όπου παράγεται ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείται και στην παραγωγή σαπουνιού και σαμπουάν. Για όσους αγαπούν τους ήσυχους προορισμούς οι Παξοί είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία σε ερημικές παραλίες με θέα στο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου Πελάγους. Η πρωτεύουσα του νησιού ο Γάιος είναι χτισμένη σε έναν καταπράσινο όρμο με δυο νησάκια στην είσοδο του την Παναγιά και τον Αη Νικόλα που είναι ένας φυσικός κυματοθραύστης κάνοντας το λιμάνι της πρωτεύουσας των Παξών ασφαλές. Εξαιρετικό και το λαογραφικό μουσείο του νησιού από δωρεές των κατοίκων.

[metaslider id=16264]

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο νησί το Φεστιβάλ Μουσικής Παξών όπου φέτος θα ξεκινήσει στις 29 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Κορυφαίοι μουσικοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο νησί για να παίξουν τις μουσικές τους από το πρωί έως το βράδυ μιας και οι πρόβες είναι ανοικτές στο κοινό ακόμα και λίγο πριν ξεκινήσουν οι συναύλιες. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Παξών και οι συναυλίες με την χορηγία της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Thameswharf, του Ιδρύματος Μάκιντος, του ζεύγους Γκράχαμ και Γιάννας Σίμπσον και ανώνυμων δωρητών που στηρίζουν μεμονωμένους μουσικούς.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Είμαστε θαυμάσιοι, από τον Stromae
Next Στη Σαντορίνη με τη θεατρική ομάδα 3rd Person Theatre Group, της Χάρης Κόντου