Στον πλαστικό… χωρίς νυστέρι!, του Απόστολου Γαϊτάνη

8698231352_d5cd777cf5

Η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής μας δίνει την δυνατότητα αποφεύγοντας το χειρουργείο να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που αφορούν το πρόσωπο και το σώμα μας, με καινούργιες και ανώδυνες μεθόδους. Ο πλαστικός χειρούργος Απόστολος Γαϊτάνης ειδικός σε θέματα ομορφιάς μας  συμβουλεύει πως αντιμετωπίζουμε οτι μας ενοχλεί σε πρόσωπο και σώμα, σε πολύ σύντομο χρόνο:

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την υφή του δέρματος μας, να μειώσουμε τις ρυτίδες και να εξαλείψουμε τις καφέ κηλίδες που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπό, μια πρωτοποριακή εφαρμογή της θεραπείας λέιζερ Harmony Laser Pixel, προσφέρει ολική ανανέωση στο πρόσωπο μας. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και στην αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν πρόβλημα, όπως π.χ. ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές.

Αν έχουμε ανάγκη από άμεση τόνωση και σύσφιξη τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα, τότε οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν την πιο κατάλληλη θεραπεία. Η μέθοδος Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, ενώ παράλληλα συντελεί και στην απώλεια πόντων. Σε περιοχές όπου εμφανίζεται τοπικό πάχος (μόνο του ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα) η θεραπεία Accent μπορεί να εφαρμοστεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αν μας ενοχλούν κάποια παραπανίσια παχάκια – «ψωμάκια» υπάρχει λύση ανώδυνη και χωρίς νυστέρι. Πρόκειται για τη μέθοδο Endermologie κατά την οποία, με τη βοήθεια ειδικών κυλίνδρων πραγματοποιείται λεμφικό μασάζ στις περιοχές όπου εμφανίζεται τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα, σμιλεύοντας το σώμα. Μπορεί να συνδυαστεί επίσης, για καλύτερο αποτέλεσμα, με μια σειρά από ενέσεις μεσοθεραπείας, ή με μερικές συνεδρίες ραδιοσυχνοτήτων (Accent).

Αν χρειαζόμαστε άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο και το σώμα, την πιο δραστική λύση αποτελεί η εφαρμογή της μεσοθεραπείας, καθώς και το υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία αποτελούμενη από πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τονώνει το δέρμα του προσώπου, ενώ βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας στο σώμα. Πραγματοποιείται με μικρά τσιμπηματάκια και διαρκεί μερικά λεπτά. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως τονώνοντας την επιδερμίδα και αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου, κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο ζουμερά, ενώ παράλληλα απαλύνει τις ρυτίδες γήρανσης «γεμίζοντάς τες».

Αν επιθυμούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στο μεσόφρυο ή στο μέτωπο, τότε η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης (botox) δίνει τη λύση. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας, ο γιατρός εγχύει το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν στα σημεία που χρειάζεται και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Dr 3Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, βρίσκεται & στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μία μέρα κάθε μήνα.   www.agaitanis.gr

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Kids cooking club, δεκάδες μικρά χεράκια στην κουζίνα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next Η Νεοελληνική φαυλοκρατία, του Θωμάγγελου Μιχαλάκη