Στον κόσμο της νέας Βιομηχανικής Επανάστασης

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της εργασίας τα επόμενα 20 χρόνια; H Dell Technologies και το Institute for the Future (IFTF), είναι επικεφαλής μιας έρευνας με σκοπό να εξετάσει τι αλλαγές θα επιφέρει στον τρόπο της ζωής μας αλλά και της εργασίας μας, η τεχνητή νοημοσύνη στην επόμενη δεκαετία.

Η έρευνα έχει τίτλο «Η επόμενη εποχή συνεργατικότητας μεταξύ ανθρώπων και μηχανών». Στην έρευνα συμμετέχουν ειδικοί τεχνολογίας, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να προετοιμαστεί η παγκόσμια κοινότητα σε ένα μέλλον όπου οι κοινωνίες θα είναι πιο ευμετάβλητες από ποτέ και οι επιχειρήσεις ψηφιακά μετασχηματισμένες.

Το Internet of Everything μεταμορφώνει τον τρόπο που κάθε επιχείρηση
λειτουργεί επανεφευρίσκοντας και αναδιαμορφώνοντας το μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι ορισμένες εταιρίες έχουν ήδη κάνει προόδους στην εξέλιξη τους ως ψηφιακές επιχειρήσεις, ενώ 4.000 επιχειρηματικές ηγέτες στον κόσμο προσπαθούν να ανταποκριθούν και να προβλέψουν την πρόοδο τους προωθώντας τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό

Κάποια στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι μέχρι το 2030, οι άνθρωποι, θα συνεργάζονται με τις μηχανές μέσα από συμπληρωματικούς ρόλους ενώ θα αλλάξει η διαδικασία εξεύρεσης εργασίας, με τους ρυθμούς να είναι τόσο γρήγοροι, ώστε οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες θα μαθαίνουν τα πάντα αμέσως. Με την μηχανική μάθηση, οι δεξιότητες των ατόμων θα γίνουν πιο σημαντικές μιας και οι εταιρίες θα αναζητούν τους ικανότερους για συγκεκριμένες εργασίες. Η ικανότητα μάθησης μέσα από την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα θα είναι το πολυτιμότερο επαγγελματικό εφόδιο του ανθρώπου τα επόμενα χρόνια.

Η αλλαγή φέρνει ευκαιρίες και σύμφωνα με την έρευνα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην τεχνολογία και στο εργατικό τους δυναμικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη νέα βιομηχανική επανάσταση

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Ένα site που το διαβάζεις μόνο offline, της Κατερίνας Σταματελοπούλου
Next Το προφίλ της εβδομάδας 4 ως 10 Σεπτεμβρίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό