Στολισμένες βιτρίνες…

Ο στολισμός της πόλης για την εορταστική περίοδο μοιάζει να την έκανε πιο φωτεινή. Η Ρόδος φόρεσε τα καλά της, στόλισε το δέντρο στην πλατεία Δημαρχείου, το καρουζέλ και τα πολύχρωμα σπιτάκια πήραν την θέση τους και η χριστουγεννιάτικη μουσική ξεκίνησε να παίζει.

Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης παραμονή Χριστουγέννων. Γιορτινές βιτρίνες, λαμπερά φωτάκια, ευφάνταστοι διακοσμητικοί στολισμοί σε ορισμένα καταστήματα, που κόντρα στην «πεσμένη ψυχολογία», προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στους δρόμους του κέντρου της πόλης λιγοστός κόσμος, σκυθρωπά πρόσωπα, ψιθυριστές ευχές. Καταλαβαίνεις αμέσως, ότι όλα έχουν αλλάξει σε μια πόλη που η υπερκατανάλωση και, ειδικά τις εορταστικές περιόδους, ήταν τρόπος ζωής.

Και μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει παραμονή Χριστουγέννων, οι δρόμοι και οι βιτρίνες να είναι στολισμένες, η κρίση, όμως, είναι εδώ και έχει επηρεάσει την ψυχή και την διάθεση μας.

Άδεια μαγαζιά και έμποροι με απεγνωσμένο βλέμμα, μικρές ή και καθόλου τσάντες, και καταναλωτές με πρόσωπα απογοητευμένα.

Η αβεβαιότητα για το αύριο, η ανασφάλεια και η σκληρή καθημερινότητα, κατάφεραν να υπερισχύσουν στην ψυχολογία του κόσμου και της εορταστικής ατμόσφαιρας.
Και αν όλα μοιάζουν φωτεινά, λείπει η πραγματική λάμψη που δίνει η χαρούμενη ανθρώπινη παρουσία σε ό,τι φωταγωγημένο στήνεται.

Με την ευχή αυτός ο τόπος  να μπορέσει να βρει τον προσανατολισμό του, σε μια νέα εποχή ισορροπημένης ευημερίας για όλους, εύχομαι αυτές τις γιορτές να τις περάσουμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Καλά Χριστούγεννα!

k.s

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev «Χριστούγεννα στ’ αζήτητα», της Κικής Τσακίρη
Next Η δύναμη του να είσαι νέος, της Μαγδαληνής Τσουρδιού