Στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς πάμε… μουσείο

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το 1991 με τον διεθνή συντονισμό από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

flust.gr

Επιλεγμένος μήνας για την δράση ο Σεπτέμβρης όπου κάθε χρόνο ένα Σαββατοκύριακο μνημεία και μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικοί τόποι ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια και παραστάσεις με αφετηρία ένα θέμα, φέρνουν τους επισκέπτες σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά, με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάζοντας τα Πρόσωπα του Χρόνου σε πάνω από 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε ολόκληρη την επικράτεια. 27-28 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα είναι ελεύθερη ενώ η Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου  είναι αφιερωμένη στο σχολικό κοινό. Μια ευκαιρία για να γνωρίσουμε από κοντά αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

 

 

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Τα παπούτσια είναι... φετίχ
Next Νοστιμιές στο e-mail μου, της Εμμανουέλας Κόκκαλη