Στη Νέα Ζηλανδία σημασία έχει η επένδυση στην εκπαίδευση

Η Γη του Μακριού Λευκού Σύννεφου όπως είναι γνωστή η Νέα Ζηλανδία, είναι μια χώρα μακρινή γνωστή επίσης για την γεωγραφική της απομόνωση. Η πιο κοντινή απόσταση που την χωρίζει από την Αυστραλία είναι τα 2000 χιλιόμετρα…

@flickr.com

Αυτό βέβαια δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε στην έρευνα για την έκδοση ανθρώπινης ανάπτυξης του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών να είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο που προσφέρει στους πολίτες της μακρά και υγιή ζωή,καλό βιοτικό επίπεδο και καλή εκπαίδευση. Η Νέα Ζηλανδία το 2012 επένδυσε 7,2% του ΑΕΠ της στην εκπαίδευση μια από τις υψηλότερες δαπάνες στον κόσμο ενώ ένας μέσος Νεοζηλανδός εκπαιδεύεται για περίπου 19 χρόνια ενώ οι εξετάσεις για τις διεθνείς αξιολογήσεις στους μαθητές έχουν επιτυχία πάνω από το μέσο όρο. Με προσδόκιμο ζωής τα 81 χρόνια οι Νεοζηλανδοί προφανώς ζουν για να μαθαίνουν….

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Φιλοευρωπαϊκά κόμματα παγιώνουν την κυριαρχία τους στην Ουκρανία
Next Ο καλύτερος εργασιακός χώρος είναι πάλι στην Google