Στην μικρή οθόνη, το βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου: «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων».

Με πρωταγωνιστές πέντε άντρες και την… Καιτούλα, η Αναστασία Κορινθίου συγγραφέας πολλών βιβλίων και ανάμεσα τους «Για την Καρδιά ενός Αγγέλου» που μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη με μεγάλη επιτυχία και πρωταγωνίστρια την Ναταλία Δραγούμη, κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια το βιβλίο της «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων».

Ήταν η πρώτη απόπειρα της συγγραφέας να γράψει κωμωδία και μάλιστα μαύρη κωμωδία, στην Ελλάδα του σήμερα, για το πως η κρίση και το μνημόνιο οδήγησαν και τις σχέσεις σε μνημόσυνο, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Πρωταγωνιστές πέντε άντρες και η Καιτούλα που μεταμορφώνεται για αυτούς χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν σε Καιτάρα, Κατερίνα, Νίνα, ανάλογα με τις ανάγκες τους ή ανάγκες της(;).
Τους διαχειρίζεται και. αποδεικνύει πως στην Eλλάδα του τώρα, το απόλυτο τίποτα είναι επικίνδυνα ικανό, να γίνει τα πάντα!

Η συγγραφέας Ειρήνη Φραγκάκη είχε πει για το βιβλίο: «Το βιβλίο είναι το σήμερα. Είναι ανθρώπινο. Τι σημαίνει αυτό; Σκληρό, γλυκό, ατίθασο, γεμάτο από ανθρώπινα συναισθήματα, όπως ακριβώς κι η ζωή μας».

Αυτό το βιβλίο διάλεξε ο Θοδωρής Καζής σκηνοθέτης πολιτικών ταινιών, να κάνει τηλεταινία διάρκειας 80 λεπτών.
Όπως μας είπε η Αναστασία Κορινθίου: «Με τον Θοδωρή γνωριστήκαμε στα γυρίσματα της καρδιάς ενός αγγέλου. Και από τότε μου έλεγε πειραχτικά «Κορινθίου κάποια στιγμή θα σε σκηνοθετήσω εγώ» (τότε ήταν βοηθός σκηνοθέτη). Τέλος Μαΐου θα επιλέγουν τα σημεία των γυρισμάτων που θα γίνουν εξ ολοκλήρου στη Ρόδο. Θέλουμε να συμμετέχουν και παιδιά από τις θεατρικές ομάδες του νησιού μας. Τα ονόματα των συνεργατών του και των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τους κεντρικούς πρωταγωνιστές θα ανακοινωθούν από τον ίδιο. Είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται δεύτερο βιβλίο Έλληνα λογοτέχνη για τηλεοπτική μεταφορά και αυτό είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα”.

Σε αναμονή λοιπόν ακόμα μιας επιτυχημένης τηλεοπτικής μεταφοράς ενός βιβλίου της Αναστασίας Κορινθίου, που απέδειξε με την ιδιαίτερη γραφή της, ότι τα βιβλία της αγγίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα και εν καιρώ μνημονίων…

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Motto:Greek success story, της Κατερίνας Σταματελοπούλου
Next Οι γονείς βλέπουν θετικά το αγροτικό επάγγελμα, για τα παιδιά τους