Στην Αφρική μαθαίνουν το facebook

Μετά την κατάκτηση της Αμερικής και της Ευρώπης το facebook επικεντρώνεται περισσότερο στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Ινδία. Τον Απρίλιο το Facebook ανακοίνωσε ότι είχε 100 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία. Ταυτόχρονα αναπτύσσει και το διαφημιστικό του τμήμα σε αυτές τις περιοχές, προσφέροντας ειδικές μονάδες διαφήμισης που είναι προσαρμοσμένες στους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας των ανθρώπων.

flust.gr

Η Nicola Mendelsohn, Αντιπρόεδρος του Facebook για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, υποστήριξε στο time πώς οι ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής διαφέρουν από πολιτισμό σε πολιτισμό αλλά προτεραιότητα του κοινωνικού δικτύου είναι ο χρήστης να γνωρίζει και να έχει τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων που τον αφορούν. Με τα δύο τρίτα του κόσμου να έχουν πρόσβαση στο Facebook μέσω τηλεφώνου αυτό που προσπαθεί η εταιρία είναι να κάνει τον κόσμο πιο ανοικτό και συνδεδεμένο έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μοιράζονται περισσότερα. Αλλά και οι διαφημίσεις προσεγγίζονται με διαφορετικό τρόπο σε μια περιοχή όπου οι εταιρίες και τα γνωστά brand αποτελούν κάτι πρωτόγνωρο για τους χρήστες του facebook. H Mendelson σχολίασε ότι οι άνθρωποι στην Αφρική  μοιράζονται τις διαφημίσεις που βλέπουν με άλλους ανθρώπους γιατί τους κάνουν εντύπωση και είναι νέες πληροφορίες.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Αστρολογικές προβλέψεις | 6 έως 12 Οκτωβρίου 2014, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Ακροάσεις Επιτρόπων: Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν την Vestager