Σε ποια χώρα της ΕΕ θα πάρετε διαζύγιο

11398408755_bc8e5af47b

Τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τα ζευγάρια και ειδικά αυτά που κατάγονταν από διαφορετικές χώρες, στις περιπτώσεις διαζυγίου, προσπάθησε να λύσει η ΕΕ με την θέσπιση νέων κανονισμών που ισχύουν από τον Ιούνιο του 2012. 15 κράτη μέλη έχουν ήδη υιοθετήσει τους κανόνες της ΕΕ που δίνουν τη δυνατότητα στα διεθνή ζευγάρια να επιλέγουν ποιας χώρας η νομοθεσία θα εφαρμόζεται σε περίπτωση διαζυγίου ή δικαστικού χωρισμού τους. Από φέτος και η Ελλάδα υιοθέτησε με την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τους κανόνες της ΕΕ.

Με σχεδόν 1 εκατομμύριο διαζύγια στην ΕΕ το 2009 (στοιχεία της Eurostat), οι κανόνες αυτοί βοηθούν τα ζευγάρια διαφορετικών εθνικοτήτων, εκείνα που ζουν χωριστά σε διαφορετικές χώρες ή ζουν μαζί σε χώρα άλλη από τη χώρα καταγωγής τους, και τα προστατεύει από πολύπλοκες, μακροχρόνιες και επώδυνες διαδικασίες. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε: «Οι κανόνες της ΕΕ για τις διασυνοριακές υποθέσεις διαζυγίου άνοιξαν νέες προοπτικές για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Έδειξαν την πορεία που μπορεί να ακολουθηθεί όταν η έλλειψη ομοφωνίας αποτελεί τροχοπέδη για την εφαρμογή στην πράξη των νομοθετικών καινοτομιών της συνθήκης της Λισαβόνας. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ένα ακόμη κράτος συμμετέχει στην ενισχυμένη συνεργασία, που βοηθά τα διεθνή ζευγάρια να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία διαζυγίου. Καθώς, η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων δίνει τη δυνατότητα σε άνδρες και γυναίκες απ’ όλη την Ευρώπη να έλθουν σε επαφή και να ερωτευτούν, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει ασφάλεια δικαίου σε περίπτωση διαζυγίου».

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Το facebook παρουσιάζει το “paper”
Next Ο Φλεβάρης… κάποτε, της Αναστασίας Κορινθίου