Σε έναν κόσμο ιπτάμενων αυτοκινήτων

Μετά το ιπτάμενο αυτοκίνητο που έχει ήδη σχεδιάσει η αμερικανική εταιρεία Terrafugia και απευθύνεται σε πιλότους, τώρα παρουσιάζει ένα νέο υβριδικό μοντέλο το οποίο προβλέπεται να ανοίξει τον δρόμο για το ευρύ κοινό, στην χρήση της «ιπτάμενης οδήγησης». Το μοντέλο που θα ονομάζεται TFX προορίζεται για μακρινές απόστασεις συνδυάζοντας την οδική και την αεροπορική μετακοίνηση. Θα μπορεί να διανύσει στον αέρα έως και 800 χιλιόμετρα αναπτύσσοντας ταχύτητα 321 χλμ/ώρα. Από την στιγμή που θα απογειωθεί, το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει στον αέρα μέχρι και 800 χιλιόμετρα σε με ταχύτητα 321 χλμ/ ώρα. Σε αντίθεση με το ιπτάμενο αυτοκίνητο που έχει ήδη αναπτύξει και το οποίο απευθύνεται σε πιλότους, το νέο υβριδικό μοντέλο ενσωματώνει ποικίλες αυτοματοποιημένες λειτουργίες, οι οποίες ανοίγουν τον δρόμο για «αεροπλανικά ταξίδια» στο ευρύ κοινό.

Ειδικότερα, το ιπτάμενο αυτοκίνητο TFX της Terrafugia σχεδιάστηκε για μακρινές αποστάσεις, μεταφέροντας με γρήγορα και άνετα τους επιβάτες στον προορισμό τους, πρώτα οδικώς και στη συνέχεια αεροπορικώς. Σύμφωνα με την εταιρεία ο «οδηγός» του δεν χρειάζεται άδεια πιλότου, αφού το ιπτάμενο αυτοκίνητο απογειώνεται, πετά και προσγειώνεται αυτόματα, με ένα ειδικό σύστημα με το οποίο ο οδηγός απλά θα ενημερώνει για τον προορισμό του. Όσον αφορά την ασφάλεια, οι σχεδιαστές απλά επισημαίνουν ότι ο οδηγός χρειάζεται να εκπαιδευτεί για το πώς θα ανοίγει το αλεξίπτωτο, μιας και σε περίπτωση κινδύνου θα ενεργοποιείται το σύστημα κινδύνου και θα ανοίγει το αλεξίπτωτο προσγειώνοντας το ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev NY Times για τα ελληνικά κρασιά: Συναρπαστική περιπέτεια σε κόκκινο χρώμα
Next Με τον φακό του time