Σαίξπηρ και Μάκβεθ στο Μέγαρο Μουσικής

20130722-Macbeth-570x391

Τον Kenneth Branagh (Κένεθ Μπράνα) να ερμηνεύει Μάκβεθ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις του Σαίξπηρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από την παράσταση που δόθηκε  στα τείχη της Βικτωριανής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στο Μάντσεστερ όπου ο γνωστός ηθοποιός ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία τον σαιξπηρικό βασιλιά.

Για τέταρτη χρονιά το Μέγαρο Μουσικής συνεργάζεται με  την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο για μια σειρά μεταδόσεων από επιτυχημένες παραστάσεις από το  Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας. O Μάκβεθ θα παρουσιαστεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα “Αλεξάνδρα Τριάντη”.

 Ο Sir Kenneth Branagh Charles  μιας και κατέχει αυτόν τον τίτλο έχει σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες βασισμένες σε έργα του Σαίξπηρ συμπεριλαμβανομένων του  Henry V το 1989  με την οποία ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερου Ηθοποιού και Καλύτερου Σκηνοθέτη, τον Οθέλλο το 1995, τον  Άμλετ το 1996 για την οποία ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και πολλές άλλες θεατρικές αλλά και τηλεοπτικές επιτυχίες. Έχει προταθεί για πέντε βραβεία Όσκαρ , πέντε Χρυσές Σφαίρες και έχει κερδίσει ένα Emmy.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Υπάρχει (ανάγκη για) Κεντροαριστερά;, του Παναγιώτη Σκευοφύλακα
Next Ένα φεστιβάλ για το Παρίσι των Αθηνών, της Χριστίνας Καλογεροπούλου