Ρετρό νοστιμιά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Έχω μεγαλώσει κι εγώ με άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ. Αγαπημένη γεύση παιδικών χρόνων που με κρατάει κοντά της μέχρι σήμερα. 30 χρονών κι ακόμα κάνω σαν τρελή για ένα μπολάκι μυρωδάτη κρέμα! Προτιμώ κυρίως το άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα, που δε χρειάζεται βράσιμο. Τρώω άνετα 4 μπολάκια μονομιάς, είναι από τα καλύτερα γλυκά που μπορώ να απολαύσω μετά από ένα γεύμα ή το βράδυ όταν με πιάσει η λιγούρα. Αγαπούσα πολύ και τη γεύση φράουλα, αλλά δυστυχώς, έχει αποσυρθεί.

Τώρα που μεγάλωσα, στο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα, προσθέτω λίγο Tia Maria για να γίνει πιο ”πικάντικο” και φυσικά μπισκότα πτι-μπερ, μπόλικα και σπασμένα μέσα, να παγώσουν μαζί με την κρέμα. Το έχω δοκιμάσει και με ξύσμα πορτοκαλιού και καμιά φορά βάζω και έξτρα κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο χτύπημα, για ακόμα πιο έντονη γεύση σοκολάτας.

Την άλλη κρέμα που θέλει βράσιμο, την παίρνω μόνο το χειμώνα και προτιμώ τη βανίλια. Κάθε κουταλιά βγάζει μια ζεστασιά! Σήμερα την έφτιαξα λίγο διαφορετική. Πρόσθεσα στο γάλα που βράζει, 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας και ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψα με τη σκόνη και το κρύο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και άφησα λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σέρβιρα με νιφάδες βρώμης. Υπέροχο!

Αλλά το πιο υπέροχο, είναι ότι πρόκειται για ένα πανεύκολο και πολύ οικονομικό γλυκό, με αξιόπιστη υπογραφή, το οποίο βρίσκεις πάντα στο ράφι του σουπερμάρκετ και το προσαρμόζεις στα γούστα σου.

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Γνώριζες ότι… Ο κόλιαντρος καταπολεμά το άγχος; Της Ευαγγελίας Ζευκιλή
Next Δαμάζοντας την απειλή της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών στην Ευρώπη