Πώς ένα άγαλμα μπορεί να “ζωντανέψει”…

Όλοι όσοι περπατούσαν στο πάρκο της Νέας Υόρκης High Line θεωρούσαν ότι το άγαλμα που έβλεπαν ήταν αληθινό και αδιαφορούσαν. Στη συνέχεια, όμως ο καλλιτέχνης Jeff Greenspan βάζει ένα βάζο μπροστά στο «άγαλμα»… και τότε γίνεται πραγματικά χαμός, μιας και όλοι οι περαστικοί σπεύδουν να αφήσουν τον οβολό τους πιστεύοντας  ότι πρόκειται για περφόρμερ. Ο κόσμος σε δέκα λεπτά είχε πολλαπλασιαστεί τόσο πολύ, που ανησύχησε ακόμα και την αστυνομία. Όταν ο Greenspan “άρπαξε το κύπελλο και έτρεξε”, ο κόσμος νόμιζε ότι ήταν κλέφτης και έκλεβε από τον καλλιτέχνη που προσποιούταν το άγαλμα.

Επρόκειτο για ένα “πείραμα” του Greenspan, ο οποίος όταν σύμφωνα με την nymag  ρωτήθηκε για το μήνυμα του πειράματος του, δήλωσε ότι : “Νομίζω ότι οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι συμβαίνουν καταπληκτικά και σχεδόν μαγικά πράγματα στον κόσμο.  Ακόμα κι αν / όταν οι άνθρωποι τελικά συνειδητοποίησαν ότι όντως ήταν ένα άγαλμα, το αντιμετώπισαν με χιούμορ που κάποιος «έπαιξε», με την πραγματικότητα τους.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev 10.000 κηδείες για έναν γάμο, Μέρος Β’, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Καλοκαιρινές διακοπές με μειωμένες τιμές στα ξενοδοχεία