Πως τα αποφάγια επηρεάζουν την κλιματική κρίση

1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων χάνονται ή σπαταλούνται κάθε χρόνο σύμφωνα με την έκθεση που  δημοσιεύθηκε από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων, ένα ερευνητικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Η έκθεση “Μείωση της απώλειας τροφής και των αποβλήτων” έχει σκοπό να καθορίσει μια ατζέντα παγκόσμιας δράσης με σκοπό τη μείωση κατά το ήμισυ των απωλειών τροφίμων και των αποβλήτων έως το 2030. Καθορίζει επίσης, τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες, οι έμποροι λιανικής, οι αγρότες και οι καταναλωτές, μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου αυτού, ο οποίος καθορίστηκε αρχικά από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015

Η επιτυχής μείωση κατά το ήμισυ της απώλειας τροφίμων και των αποβλήτων, θα περιορίσει το χάσμα μεταξύ των τροφίμων που απαιτούνται το 2050 και των τροφίμων που διατίθονταν το 2010 κατά περισσότερο από 20%  Θα αποφευχθεί η ανάγκη μετατροπής μιας περιοχής, μεγέθους Αργεντινής, σε γεωργική γη και θα μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 1,5 gigatons ετησίως έως το 2050.

Η απώλεια τροφής φαίνεται διαφορετική σε διαφορετικά μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού και σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το ένα τρίτο, των 1,3 δισεκατομμυρίων τόνων τροφίμων που χάνονται κάθε χρόνο, συμβαίνει στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι αγρότες προσπαθούν να βγάλουν τα προϊόντα τους στην αγορά πριν χαλάσουν, εξαιτίας προβλημάτων όπως η έλλειψη ψύξης και οι κακοί δρόμοι. Ακριβώς όπως χάνεται από τους καταναλωτές σε πλούσιες χώρες που δεν ελέγχουν την ποσότητα του φαγητού τους και αφήνουν αποφάγια.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Facebook Pop-up cafes στο Λονδίνο
Next To Facebook προετοιμάζεται για τις αμερικανικές εκλογές