Πως προστατεύονται οι δημοσιογράφοι από τον ιο Έμπολα

Με τον ιό Έμπολα να έχει πάρει τεράστιες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις παγκοσμίως, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Σιέρα Λεόνε αναγκάζονται να παίρνουν ιδιαίτερες προφυλάξεις.

flust.gr@bbc

Η δημοσιογράφος του BBC Tulip Mazumdar, περιγράφει τις προφυλάξεις που απαιτούνται για να προστατεύσει τον εαυτό της σε μια χώρα που θεωρείται ότι βρίσκεται σε περιοχή πολύ υψηλού κινδύνου. Όπως αναφέρει, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουν το παραμικρό και να είναι πάντα σε εγρήγορση για το οποιοδήποτε σύμπτωμα. Όπου και αν είναι, έχουν πάντα μαζί τους απολυμαντικά σπρέι με τα οποία ψεκάζονται ακόμα και στα πέλματα των ποδιών τους όταν βγαίνουν έξω αλλά και μέσα στα ξενοδοχεία τους. Την ώρα του ρεπορτάζ φορούν ειδική φόρμα βιολογικού κινδύνου σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως τα νεκροταφεία. Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στη Σιέρα Λεόνε, μέσα σε μία μέρα 121 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του ιού Έμπολα.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Προϋπολογισμός 2015: Διαφαίνεται διαμάχη με το Συμβούλιο στον ορίζοντα;
Next Ο Hauschka, ένα «έτοιμο πιάνο» και τα μπαλάκια του ping pong, της Χριστίνας Καλογεροπούλου