Πως θα αντιμετωπίσετε την απογοήτευση μπροστά στην ζυγαριά! της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Όλοι μας έχουμε δει τη ζυγαριά να ανεβαίνει είτε το περιμέναμε είτε όχι. Άσχετα με τις αιτίες, νιώθουμε απογοήτευση και τα βάζουμε με τον εαυτό μας. Δείτε παρακάτω, πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε θετικά την εμπειρία αυτή!


1. Δείτε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι λόγοι της απογοήτευσής σας. Το σώμα μας, κρατάει περισσότερα υγρά, όταν κυρίως έχουμε καταναλώσει αλμυρές τροφές ή όταν οι γυναίκες βρίσκονται σε εμμηνορρυσιακό κύκλο.
2. Συνεχίστε σταθερά το πρόγραμμα της διατροφής σας. Σκεφθείτε πόσα κανονικά γεύματα φάγατε την εβδομάδα, πόσες κρίσεις ξεπεράσατε, χωρίς να φάτε και πόσο καλύτερα νιώθετε.
3. Σκεφθείτε, ότι η αιτία για την οποία πήρατε βάρος, μπορεί να είναι απόλυτα λογική.
4. Προγραμματίστε με τι τρόπο θα συνεχίσετε την πορεία σας, στην απώλεια του βάρους σας και μην το βάζετε κάτω.
5. Καταγράψτε με λεπτομέρεια, το τι ακριβώς τρώτε καθημερινά, καθώς και το τι αισθάνεστε, σε κάθε γεύμα σας. Έτσι, θα μπορέσετε να κατανοήσετε, εάν κάπου χαλάτε το πρόγραμμα σας, με αποτέλεσμα να μην έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν ανεβαίνετε στην ζυγαριά.

Published by

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης .Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της «ελαφριά ζωή», που την ονόμασε –πως αλλιώς-Light Life, η οποία σήμερα μετρά 5 χρόνια ζωής, και η Ευαγγελία –πλέον- 18 χρόνια εμπειρίας . Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου ( www.lightlife.gr ) ένα ιδιαίτερο project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Prev «Τσεκ απ» του οικονομικού και τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης
Next Οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών για τις συνομιλίες τους με τον David Cameron