Πως βλέπει ο ιδρυτής του Facebook τον κόσμο την επόμενη δεκαετία

Είναι αρκετά συνηθισμένο για τους περισσότερους, κάθε νέα χρονιά να θέτουμε στόχους και προκλήσεις που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Σε αυτή τη λογική, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μοιράστηκε με τους φίλους του (και όλο τον κόσμο) στο προσωπικό του προφίλ, τους δικούς του στόχους και ποια πράγματα θεωρεί ότι θα είναι σημαντικά για την επόμενη δεκαετία!

Από την ανάρτηση του, που όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας, είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέει για το πώς πιστεύει ότι θα είναι η κοινωνία ξεκινώντας από την αλλαγή που μπορεί να φέρει στον κόσμο η γενιά των millennial’s. Μια γενιά, που ανήκει και ο Ζούκερμπεργκ, αποτελώντας χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως ένας άνθρωπος κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα εποχή. Σύμφωνα με τον  Ζούκερμπεργκ η γενιά των millennial’s την επόμενη δεκαετία θα καταφέρει να αλλάξει τον κόσμο όσον αφορά στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, των κοινωνικών ανισοτήτων και της εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: “Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, περιμένω ότι περισσότεροι οργανισμοί θα διοικούνται από millennial’s  και θα τεθούν περισσότερες πολιτικές για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων με μακροπρόθεσμες προοπτικές”

Ο Ζούκερμπεργκ μίλησε και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξηγώντας ότι τα ψηφιακά κοινωνικά περιβάλλοντά μας,  θα αισθανθούν πολύ διαφορετικά τα επόμενα 5 χρόνια, τονίζοντας εκ νέου τις ιδιωτικές αλληλεπιδράσεις και θα μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε τις μικρότερες κοινότητες που όλοι χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εξήγησε ότι κατά την επόμενη δεκαετία, θα οικοδομηθούν τα εργαλεία εμπορίου και πληρωμών, έτσι ώστε κάθε μικρή επιχείρηση να έχει εύκολη πρόσβαση.

 

 

 

 

 

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Τι περιμένουμε από τη βιομηχανία της μόδας το 2020
Next Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες: Μια win-win ανταλλαγή