Προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού στην Ιταλία, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Τ.Ο. Eden Viaggi και την Ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα ALDEMAR HOTELS, γαστρονομικό τουρ με τον τίτλο SYMPOSSIO, σε έξι πόλεις (Μιλάνο, Μπολόνια, Πέζαρο, Ρώμη, Φλωρεντία και Τορίνο). Στις γαστρονομικές βραδιές συμμετείχαν Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και travel bloggers. Το Sympossio, που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς φέτος πραγματοποιείται για 6η χρονιά σε ευρωπαϊκές πόλεις, στην Ιταλία έλαβε χώρα από τις 16 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2015.

φωτο2

Οι βραδιές φέτος είχαν άρωμα από «Τέσσερις Εποχές»! Οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτορείων και οι δημοσιογράφοι τουριστικού ρεπορτάζ, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ των Aldemar Hotels, μαγείρεψαν σε σχολές μαγειρικής τέσσερα διαφορετικά πιάτα, καθένα από τα οποία αντιπροσώπευε μία εποχή του χρόνου. Το μενού αποτελούσαν τα πιάτα: τραχανάς με μανιτάρια και κασέρι (Χειμώνας), σαλάτα με παντζάρια και φέτα ψητή (Άνοιξη), λαυράκι α λα σπετσιώτα (Καλοκαίρι) και λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και παγωτό (Φθινόπωρο)! Μετά την προετοιμασία έκαστου πιάτου, οι παρευρισκόμενοι δοκίμαζαν, με τη συνοδεία καλού κρασιού, το μενού που οι ίδιοι είχαν μαγειρέψει.

«Με τον τρόπο αυτό, παρουσιάζεται στην Ιταλία η Ελληνική Γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν», δηλώνει η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας», κα Κυριακή Μπουλασίδου, «ενώ οι καλεσμένοι είναι ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν στη διαδικασία της προετοιμασίας του Ελληνικού μενού». Μέσα από την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση, το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας προωθεί την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό σε όλη την Ιταλική επικράτεια, ακόμα και στις μικρότερες πόλεις, διατηρεί τις ήδη καλές σχέσεις που έχει με τους τουριστικούς πράκτορες, ενώ, συγχρόνως, δημιουργεί επαφές με νέα τουριστικά γραφεία για περαιτέρω συνέργιες στο μέλλον.

φωτο

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Το βιβλίο που ευθύνεται για 9.000.000 ανθρωποκτονίες, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Ειδική Επιτροπή: πόσο θα βαρύνουν τα ξεκαθαρίσματα των φορολογικών συμφωνιών των ευνοημένων;