Προστατέψτε τον οργανισμό σας από τις ιώσεις του φθινοπώρου, της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς τρόπους να αποτρέψετε την διάδοση των ιώσεων που λίγο πολύ είναι αυτόν τον καιρό στα φόρτε τους.

 Καλύπτετε πάντα τη μύτη σας με ένα χαρτομάντιλο όταν φτερνίζεστε ή όταν βήχετε. Απαραίτητα να πετάτε το χαρτομάντιλο μετά τη χρήση.
 Πλένετε συχνά τα χέρια σας με χλιαρό νερό και σαπούνι. Χρησιμοποιείστε αλκοολούχα μαντηλάκια ή τζέλ εάν δεν είναι εφικτό να πλύνετε τα χέρια σας εκεί που είστε.
 Αποφύγετε την επαφή με ανθρώπους που ήδη είναι συναχωμένοι και έχουν τα συμπτώματα κάποιας ίωσης. Ακόμη, εάν εσείς οι ίδιοι αρρωστήσετε, κρατήστε τις αποστάσεις από αλλά υγιή άτομα.
 Παραμείνετε στο σπίτι για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται έως ότου γίνετε εντελώς καλά. Η δουλειά και οι άλλες υποχρεώσεις μπορούν να περιμένουν. Αφήστε, για παράδειγμα, τα ψώνια του σουπερμάρκετ να τα κάνουν οι άλλοι για εσάς.
 Αποφύγετε να ακουμπάτε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.
 Πίνετε φυσικούς χυμούς και θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
 Τρώτε ελαφρά γεύματα.
 Κοιμηθείτε αρκετά και μην εξαντλείτε τον οργανισμό σας.
 Λάβετε σχετική φαρμακευτική αγωγή μόνο μετά τη συμβουλή του γιατρού σας και όχι κατά το δοκούν.
Άντε, «σιδερένιοι» και πάλι!

Published by

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης .Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της «ελαφριά ζωή», που την ονόμασε –πως αλλιώς-Light Life, η οποία σήμερα μετρά 5 χρόνια ζωής, και η Ευαγγελία –πλέον- 18 χρόνια εμπειρίας . Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου ( www.lightlife.gr ) ένα ιδιαίτερο project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Prev Τι θα τρώμε το 2025;
Next Η πολιτισμική πολυμορφία είναι το κλειδί για να ξεπεραστεί η κρίση