Πριν τα Μεσάνυχτα, μια ταινία για τις σχέσεις

Ο Xan Brooks γράφει στην Guardian για την ταινία του Richard Linklater’s «Before Midnight» η oποία έχει γυριστεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο στην περιοχή της Μεσσηνίας. Η πρεμιέρα της ταινίας που έγινε την Τρίτη 11 Ιουνίου συνέπεσε με την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να κλείσει τον πομπό της ΕΡΤ, αλλά και την κατάσταση της Αθήνας γύρω από το Σύνταγμα, γεγονός που ο Brooks σχολίασε και στο άρθρο του:

“H τρίτη ταινία από την τριλογία ταινιών του σκηνοθέτη Richard Linklater’s για το ζευγάρι, την Celine (Julie Delpy) και τον Jesse (Ethan Hawke), είναι μία από τις πιο ρεαλιστικές κινηματογραφικές μεταφορές μιας σχέσης.  Η πρεμιέρα έγινε στην Αθήνα εν μέσω μιας καταιγίδας με πολύ βροχή και την ίδια μέρα που η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε τον πομπό της ΕΡΤ. Σε μια πόλη δηλαδή εν βρασμώ. Μετά από μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην ώρα και στον τόπο της πρεμιέρας, όταν φτάνουμε, βλέπουμε ζητιάνους στο δρόμο, διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο και μια ομάδα των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος. “Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα” μας λέει η παραγωγός Αμάντα Λιβανού υπεύθυνη των καλεσμένων στην πρεμιέρα. “Η Ελλάδα είναι χάος”, συνεχίζει ”.

Για την κριτική της ταινίας ο Brooks σχολιάζει: “H νέα ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Before Midnight με τους Julie Delpy και Ethan Hawke είναι μια διαδρομή που μας οδηγεί στο παρελθόν ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που αγαπιούνται μεν αλλά ενώ αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό, τελικά η ζωή τους θα εξελιχθεί διαφορετικά μοιάζοντας στο τέλος σαν χάος. Το «Πριν από τα μεσάνυχτα» είναι η τρίτη ταινία του Λινκλέιτερ για την Celine και τον Jesse. Είχαν προηγηθεί πριν αρκετά χρόνια το «Πριν το ξημέρωμα» όπου αφηγούνταν την γνωριμία του ζευγαριού σε ένα τραίνο και το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» στο Παρίσι, όπου εξιστορούσε την επανασύνδεσή τους. Αυτή τη φορά, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει το ζευγάρι φαινομενικά ενωμένο, αλλά ουσιαστικά στην αναζήτηση της ευτυχίας. Ο Hawke δήλωσε ότι: «Η πρώτη ταινία ήταν για το τι θα μπορούσε να είναι», “ Η δεύτερη ήταν για το τι θα έπρεπε να είναι” “Και το «Πριν από τα μεσάνυχτα» είναι για αυτό που είναι”.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev e-awards 2013: Tα βραβεία του ελληνικού διαδικτύου
Next O σωματότυπός μας «μιλάει» για την υγεία μας, της Γιούλης Ματσαμά.