Πού και πώς έκαναν διακοπές οι Έλληνες

7985009867_8ed1e84d02

Τα αποτελέσματα της πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας για τις επιλογές των Ελλήνων στις καλοκαιρινές διακοπές του 2013, παρουσίασε η Travelplanet24 σύμφωνα με το traveldailynews.gr . Η έρευνα έγινε στο διάστημα από τις 24/07/2013 έως τα μεσάνυχτα της 7/08/2013 και περιελάμβανε διαδικτυακή συμπλήρωση ερωτηματολογίου. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 68% ήταν γυναίκες, ενώ το 32% άνδρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, 3 στους 5 Έλληνες κατά την διάρκεια των διακοπών τους και παρά την οικονομική κρίση, επέλεξαν τη διαμονή επί πληρωμή, καθώς το 35% των ερωτηθέντων προτίμησε να μείνει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και το 29% σε ξενοδοχείο. Την φιλοξενία σε φιλικά σπίτια επέλεξε το 21%, ενώ την διαμονή σε ιδιόκτητα εξοχικά το 9% και τέλος κάμπινγκ έκανε μόνο το 7% των ερωτηθέντων.

Τα ελληνικά νησιά επέλεξε το 95%, με τις Κυκλάδες να ανακηρύσσονται  για άλλη μια φορά ο δημοφιλέστερος ελληνικό προορισμός με ποσοστό 46% επί των συμμετεχόντων, ακολουθεί η Κρήτη την οποία επισκέφτηκε το 16%, το Βόρειο Αιγαίο με 12% και τα Δωδεκάνησα στα οποία ταξίδεψε το 11% του συνόλου. Οι απαντήσεις περιλαμβάνουν ακόμη τα νησιά των Σποράδων, που συγκέντρωσαν το 9% της προτίμησης του δείγματος και τον Αργοσαρωνικό με 7%. Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 69% δήλωσαν ότι έκαναν τις κρατήσεις τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές μέσω του διαδικτύου.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ανάμεσα στις γραμμές του Προγραμματικού Πλαισίου της κυβέρνησης συνεργασίας, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ
Next Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μιλάει για τον ρόλο του στον Πουπουλένιο, της Χριστίνας Καλογεροπούλου